Close

Kötelező biztosítást!

Kötelező biztosítást a veszélyes anyagokat kezelő cégeknek!
 Minden veszélyes hulladékkal foglalkozó cégnek kötelező lenne felelősségbiztosítást kötni – Illés Zoltán szerint ezt törvényben szabályoznák. Jelenleg Magyarországon 1000-1200 cég foglalkozik veszélyes anyagokkal. A környezetvédelmi államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról is, hogy szerinte újból veszélyes anyaggá kell minősíteni a vörösiszapot, ahogy az Magyarország európai uniós tagsága előtt volt.

Egy törvénymódosítás szerint minden veszélyes hulladékkal foglalkozó cégnek kötelező lenne felelősségbiztosítást kötni – mondta Illés. Jelenleg a veszélyes hulladék kezeléséhez pénzbeni biztosítékot kell letennie a vállalkozásnak, de azt az adott cég bármikor feloldathatja a zárolás alól, vagy akár hitelfedezetként is használhatja.

Magyarországon 1000-1200 cég foglalkozik veszélyes anyagokkal. Ha kötelező lesz a felelősségbiztosítás, akkor számuk akár fél éven belül 10 és 30 közé fog csökkenni a magas biztosítási költségek miatt.
Illés Zoltán

Az államtitkár megjegyezte, hogy újból veszélyes anyaggá kell minősíteni a vörösiszapot, ahogy az Magyarország európai uniós tagsága előtt volt.

A Magyar Nemzetben megjelent interjúban Illés Zoltán szólt arról is, hogy több milliárd forinttal létre kellene hozni a „szuper-környezetvédelmi alapot”, amelyre az elhagyott, biztosítás nélküli, időzített bombához hasonlatos veszélyt jelentó tározók felszámolása érdekében van szükség. Ilyen nagy összegre csak a magyar költségvetésből lehet számítani, és fedezete az éves szinten 100 milliárd forintot kitevő termékdíjbevétel lehet.

(hirado.hu, Magyar Nemzet-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top