Close

A Fidesz kompromisszumos megoldásra törekszik!

 Azokat szeretnénk elkapni, akik csődbe vittek állami vagy önkormányzati cégeket, majd 1-2 éves munkaviszonyuk után tíz- vagy százmilliós végkielégítésekkel léptek le – hívta fel a figyelmet a 98 százalékos különadóval kapcsolatban Lázár János szerdai sajtótájékoztatóján. 
 

Lázár János a tárgyalás részleteiről szólva úgy fogalmazott, többféle álláspont és javaslat hangzott ma el, a törvényjavaslat előterjesztőjeként mérlegelni fogja ezeket, feltehetőleg újabb konzultációkra lesz szükség, de mindenképpen olyan megoldás fog születni, ami megnyugtató lesz egy postás, egy rendőr vagy egy pedagógus számára is.
Rámutatott arra is, nem az volt a Fidesz célja, hogy ezeket az embereket bármilyen aspektusból megbüntessék. Azokat szeretnénk elkapni, akik csődbe vittek állami vagy önkormányzati cégeket, majd 1-2 éves munkaviszonyuk után tíz- vagy százmilliós végkielégítésekkel léptek le – hívta fel a figyelmet a frakcióvezető, kiemelve: ezeket a pénzeket szeretnék visszaszerezni, ami nem könnyű dolog.
A fideszes honatya kitért arra is, a szakszervezetek győzték meg arról, hogy a változtatásra mindenféleképpen szükség van. Azt szeretném, ha az érdekképviseletek álláspontja érvényesülne. Ez össztársadalmi ügy, ez mindannyiunk számára fontos ügy, nem pártpolitikai kérdés – jegyezte meg Lázár, aki egészen biztos abban, hogy jó, kompromisszumos megoldás fog születni.
Bizakódó szakszervezeti vezetők
A tárgyalásról korábban távozó érdekképviseleti vezetők elsősorban Lázár János kompromisszumkészségét hangsúlyozták, és bizakodásuknak adtak hangot a szerdai egyeztetéssel kapcsolatban.
Kompromisszumkész Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, a 98 százalékos különadó szabályainak módosítása ügyében – mondták a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) vezetői.
Fehér József, a SZEF képviseletében hangsúlyozta: az egyik fő indítványuk az, hogy aki munkából nyugdíjba megy, annak a javadalmazása semmilyen módon ne kerüljön a 98 százalékos különadó hatálya alá. Szavai szerint Lázár János támogatni tudja ezt a javaslatukat.
MSZOSZ: ne történjenek kirívó, elfogadhatatlan kifizetések
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint a törvényesen járó juttatásokat nem lehet szankcionálni, az érdekképviselet ugyanakkor azzal a céllal egyetért, hogy a kirívó, elfogadhatatlan kifizetések ne történjenek meg még egyszer – mondta el Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke.
PDSZ: Lázár János nyitott a kéréseinkre
A Fidesz frakcióvezetője nyitott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) kéréseire a 98 százalékos különadó közalkalmazottakra vonatkozó szabályozásának módosítása ügyében- nyilatkozta Mendrey László, az érdekképviselet elnöke.
PSZ: 18 éve működnek a törvények
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt javasolja, hogy továbbra is azon törvények alapján járjanak a közszférában a végkielégítések, amelyek 18 éve működnek – mondta az érdekképviselet elnöke. Galló Istvánné aláhúzta: az irreálisan magas végkielégítések ellen tiltakoznak, ugyanakkor tartanak attól, hogy a különadóról szóló jogszabály jelen formájában a közszféra dolgozóit is sújtaná, pedig esetükben ez a törvényhozónak sem szándéka.
Munkástanácsok: emeljék az összeghatárt
A jelenlegi 2 millióról 3,5 millió forintra emelné a 98 százalékos különadó összeghatárát a Munkástanácsok Országos Szövetsége. Palkovics Imre azt mondta, a szervezetük azt nem támogatja, hogy a közalkalmazottakat általában kivegyék a különadó rendszeréből.
FDSZ: a nyugdíjba menő professzorok nem fognak adózni
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) és a Fidesz frakcióvezetője megállapodott abban, hogy a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni – közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top