Close

Kiemelten kell kezelni a hazai gyógyturizmust

 Az Új Széchenyi-tervnek kiemelten kell kezelnie a gyógyturizmust – állapította meg az Országgyűlés egészségügyi bizottsága szerdai kihelyezett ülésén, Gyulán. 
 

 
Mikola István (Fidesz)bizottsági elnök az ülés utáni sajtótájékoztatóján közölte, azt szeretnék, ha az Új Széchenyi-terv segítségével a magyar nemzeti kincset, a gyógyvizet úgy hasznosítanák, hogy elsősorban a magyarok javára lehessen gyógyító szolgáltatásokat biztosítani, ugyanakkor ki kell elégíteni a fizetőképes külföldi keresletet is.
Az elnök szerint úgy kell az Új Széchenyi-terv fejlesztési forrásait bevonni, hogy az egészségügynek és az országnak is haszna legyen a nemzeti kincsből és az erre épülő gyógyturizmusból.
Hozzátette: az egészségügynek forrásbevonásra van szüksége, hiszen nagyon sok fejlesztési, működési hiányossággal küszködik, ám a pályázati források felhasználásával ez az ágazat is hozzájárulhat a magyar gazdaság élénkítéséhez és fenntartható fejlődési pályára állításához.
Mikola István emlékeztetett arra, hogy a költségvetésnek többet kell fordítania az egészségügy fenntartására, mint amekkora összeg a jövedelemarányos egészségbiztosítási járulékokból befolyik; nagyon megnövekedett az állam felelősségvállalása az egészségügyi ellátórendszer működésének fenntartásában.
„Érdekünk, hogy az állami egészségügyi bevételek növekedjenek, és ha a nagy elosztórendszereket fel tudjuk tölteni, akkor nyilván az egészségügy működtetésére és fejlesztésére is több forrást tudunk majd fordítani” – jelentette ki a bizottság elnöke.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top