Close

Szanyi kőkeményen beszólt Gyurcsánynak

Komoly harc folyik az MSZP-ben annak kapcsán, hogy ki, mikor demonstráljon, a tüntetéseken ki szólaljon fel a Fidesz „antidemokratikus” lépései ellen. Mint ismert, a Gyurcsány-féle Demokratikus Charta szerdára, az MSZP pedig november 27-re hirdetett demonstrációt. Szanyi Tibor szerint Gyurcsány Ferenc ultimátumot adott a pártnak, s átverte őket „kb. százszor”, s a volt kormányfő egyébként egy kezelhetetlen, követhetetlen ember.

 Mint ismert, több demonstrációt is tervez az ellenzék a kormány szerintük antidemokratikus lépései miatt. Az első tüntetést az úgynevezett Demokratikus Charta tartja november 2-án, ezen részt vesz majd és a tervek szerint fel is szólal Gyurcsány Ferenc az MSZP-n belüli Demokratikus Koalíció platform vezetőjeként.

Gyurcsány felszólalása nagy vitát kavart az MSZP-n belül, állítólag ugyanis megegyeztek az MSZP-ben, hogy a keddi demonstrációt „civil” megmozdulásként fogják fel, s így nem szólal fel pártpolitikus. Legalábbis ezt állítja Szanyi Tibor a Kapcsolat.hu-n levő hozzászólásaiban.

Szanyi szerint a párton belüli megállapodást felrúgta Gyurcsány, ráadásul ultimátumot adott az MSZP-nek. „Az MSZP szexi mivolta a legkevésbé sem abból áll, hogy valaki qrogassa” – írja Szanyi felháborodottan, s mint megjegyzi, ő is kért öt percet a charta gyűlésén, de erre sokáig választ sem kapott, majd kiderült: nem szólalhat fel. Mint írja, 13 éve ez az első alkalom, hogy egy baloldali gyűlésen visszautasították.

Szanyi a történések miatt is egyenesen árulónak tartja Gyurcsányt, aki belülről bomlasztja a pártot. Mint írja, neki joga van ahhoz, hogy Gyurcsánynak egy szavát se higgye el. „Múlt szerdán az elnökségi ülésen egész másban egyeztünk meg vele, mint amit azóta csinál. Így aztán nekem tök mindegy, hogy mit füstölög. A pártot, a frakciót kb. százszor verte át, szóval egy kezelhetetlen, követhetetlen ember tirádáival nem kívánok foglalkozni…”
MNO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top