Close

“Válaszúthoz érkezett a magyar demokrácia”

Schiffer András és Mesterházy Attila szerdán bejelentették, hogy levelet írtak Schmitt Pál köztársasági elnöknek, melyben arra kérik, hogy akadályozza meg az alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálását.

Schmitt Pál
Köztársasági Elnök Úr részére

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Tegnap válaszúthoz érkezett a magyar demokrácia. Korábban soha nem volt még példa arra, hogy egy kormány ne fogadta volna el az Alkotmánybíróság valamelyik döntését. A kormányoldal most mégis ezt tette, sőt sokkal tovább ment: támadást indított az Alkotmánybíróság és a népszavazás intézményei ellen. Azok ellen az alkotmányos intézmények ellen, amelyek a köztársasági elnökkel közösen a legfontosabb ellensúlyai a mindenkori kormánynak, amelyek biztosítják, hogy legyen bármilyen erős a központi hatalom, uralma egyben a jog és a törvényesség uralma is legyen. Tegnap a jogállamiság és a nyers politika erő csapott össze és egyelőre sajnos úgy tűnik, hogy az utóbbi áll győzelemre.

Tisztelt Elnök Úr!

A néhány nappal ezelőtti személyes találkozásunk során Ön kifejezetten nyitottnak mutatkozott arra, hogy meghallgassa az ellenzéki pártok álláspontját, azt megelőzően pedig annak a véleményének adott hangot, hogy az új alkotmányban nagyobb teret kellene adni a népszavazás intézményének. A parlament demokratikus ellenzéki pártjai arra kérik Önt, hogy vesse latba tekintélyét és emelje fel szavát a jogállamiságot ért támadások ellen!

Budapest, 2010. október 27.

Tisztelettel:

Schiffer András
frakcióvezető
LMP

Mesterházy Attila
frakcióvezető
MSZP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top