Close

Ismét nemzeti intézmény lesz a honvédség

Ismét nemzeti intézmény lesz a honvédség – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken Budapesten, a tárca október 23-a alkalmából tartott központi ünnepségén, a Stefánia-palotában.

A miniszter szavai szerint a rendszerváltással a honvédség nem lett újra, valóban nemzeti intézmény. „Nem szereztük vissza az egész nemzet, az egész társadalom megbecsülését” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a sorkötelezettség eltörlésével a helyzet csak tovább romlott.

Mint hangsúlyozta, a nemzeti együttműködés kormánya a honvédséget ismét nemzeti intézménnyé teszi, „bár erőforrásaink, lehetőségeink nem számtalanok”. Hende Csaba kiemelte: a katonák megbecsüléséhez az is hozzájárul, hogy például jól helytálltak az ajkai iszapömlés okozta katasztrófahelyzetben. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy a honvédek másfél órával a gátszakadás után már a helyszínen voltak, és munkájuk nagyban hozzájárult a mentés sikeréhez; a katonának mindig és minden körülmények között a nemzetet kell szolgálnia – hangsúlyozta Hende Csaba.

Az ünnepi beszéd után Hende Csaba köztársasági elnöki kitüntetéseket és a miniszteri elismeréseket adott át.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top