Close

Az RTL Klub szerint erkölcstelen a kábelesek állásfoglalása

Az RTL Klub szerint a kábelszolgáltatók elfelejtik, hogy a tízmilliárdos bevételüket a nagy kereskedelmi csatornáknak köszönhetik. Osztozni akarnak, és örülnek, hogy az NMHH elnöke szerint is rendet kell tenni a kábelpiacon.

Az RTL Klub közleményben reagált a két kábelszövetség nyílt levelére, valamint Szalai Annamária csütörtöki reakciójára a kábeltelevíziós piacon lévő anomáliákkal kapcsolatban.


A csatorna szerint sincs minden rendben a kábelpiacon, amiért üdvözlik, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke lényegében az iparág újraszabályozását ígérte meg a jövendő új médiatörvényben. Az RTL Klub ugyanis úgy értékelte Szalai Annamária szavait, hogy az elnök asszony jogos igénynek tartja a csatorna díjra vonatkozó elképzelését. Ez egyébként Szalai tegnapi, a Magyar Távirati Irodának intézett mondataiból nem derül ki, csupán jelezte, hogy a feleknek felesleges bármilyen megállapodást kötni, mert a területet az új médiatörvény szabályozni fogja.

Nem osztanak meg, de uralkodnak

Érdekesebb az RTL Klub a piac alakulásáról, és a kábelszolgáltatók jelenlegi álláspontjáról alkotott véleménye. A csatorna azt írja, hogy az országos kereskedelmi televíziók indulásakor az alakuló tévék műsorait a kábeltársaságok nem az úgynevezett – Magyarországon csak a közszolgálati csatornákat tartalmazó – szociális csomagba, hanem a jelentősen drágább bővített csomagba tették, amivel az évek során az RTL Klub szerint több százmilliárdos bevételre tettek szert a kábelszolgáltatók, de osztozni csak a tematikus adókkal osztoznak. „A bevételekből csak éppen az a két adó nem részesül, amelyek a legnagyobb szerepet játszották abban, hogy az előfizetők a drágább csomagokat választották” – magyarázzák.

 

A teljes cikk itt olvasható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top