Close

Átvette mandátumát az új főpolgármester

Átvette mandátumát Tarlós István, Budapest újonnan megválasztott főpolgármestere. A Fővárosi Választási Bizottság kedd reggeli ünnepi ülésén ugyancsak megkapták mandátumukat a 33 fősre csökkentett Fővárosi Közgyűlés új képviselői.

Cserny Ákos, a Fővárosi Választási Bizottság elnöke az ünnepi ülésen elmondta: a főpolgármester és a megválasztott képviselők felelőssége, hogy meghozzák a Budapest sorsát meghatározó döntéseket, amelyek hatással lehetnek az egész országra, valamint annak nemzetközi megítélésére.


Az önkormányzati választás lebonyolításáról szólva közölte: az ajánlószelvényekkel való visszaélések miatt a jelöltajánlás megváltoztatására van szükség. Az elnök szerint ugyanakkor előrelépés történt a kampánycsend tekintetében; miután a kampánycsend ezúttal csak a választás napjára korlátozódott, jelentősen visszaesett a kampánycsend-sértések száma.

Cserny Ákos a Fővárosi Választási Bizottság nevében sikeres és eredményes munkát kívánt Tarlós István főpolgármesternek, valamint a frissen megválasztott közgyűlési képviselőknek. Az október 3-i önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP 17, az MSZP 10, az LMP és a Jobbik pedig 3-3 mandátumot szerzett.

 

A teljes cikk itt olvasható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top