Close

Önmegsemmisítő pendrive

A technika igen gyorsan fejlődik. A Fujitsu egy olyan usb-tárolóval rukkolt elő, mely képes megsemmisíteni a rajta található adatokat. A kis szerkentyű a Tamatebako nevet kapta.

„A japán elektronikai konszern legújabb terméke 70x70x24 mm-es paraméterekkel rendelkezik, az adatbiztonságért pedig a 256 bites AES-titkosítás felel. Az eszköz különlegessége abban rejlik, hogy ha azt egy nem regisztrált számítógépre csatlakoztatják, s egymás után többször is hibás jelszóval próbálnak hozzáférni a pendrive tartalmához, akkor automatikusan beindul az önmegsemmisítő mechanizmus, s így illetéktelenek nem tekinthetik meg az azon tárolt adatokat. Az USB-tároló tulajdonosai azt is meghatározhatják, hogy egy bizonyos idő elteltével törlődjenek a pendrive-on lévő fájlok. A Fujitsu 2 GByte tárolókapacitással hozza forgalomba új termékeit, melyek árával kapcsolatos információ egyelőre nem látott napvilágot.”
Forrás: www.hirek.prime.hu

Ám már ugyan ilyen típusú pendrive-ot piacra dobtak a németek TakeMS MEM-Drive Crypto-ra keresztelve. Abban tér el utódjától, hogy öt hibás jelszóval próbálkozhatunk, mielőtt törlődnek a dokumentumok a kütyüről. 2GB a legkisebb (22 EUR körüli áron), míg 32GB a legnagyobb tárolókapacitás (nagyjából 130 EUR).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top