Close

Superman a Parlamentben

Hány állása legyen egy politikusnak? Lehet valaki jó képviselő és polgármester egyszerre? Ki Magyarország legtöbb lábon álló honatyája? A HírExtra megelőzve a Jobbikot megtalálta a politikai elit Supermanjét.


Frakcióvezető vagy közgyűlési tag? Polgármester vagy kormánybiztos? Pártelnök vagy országgyűlési képviselő? Sokszor bizony az újságírók is bajban vannak, hogy minek nevezzenek egy több lábon is álló politikust. Ilyenből ugyanis elég sok van Magyarországon. Ezt kifogásolja a Jobbik is. A párt még keresi a legtöbb állással rendelkező magyar politikust, a HírExtra már meg is találta.

Miért baj a túl sok állás?

Még szombaton jelentette be a Jobbik, hogy összegyűjti, és sorrendbe állítja a jelenlegi politikai élet álláshalmozóit, azaz a legtöbb politikai pozícióval rendelkező képviselőket. A párt a győztesnek stílusosan(?) egy Superman-jelmezt ajándékoz.

Ekkora probléma lenne politikusaink álláshalmozása? A Jobbik szerint igen, az érintettek szerint nem.

Dr. Papcsák Ferenc, fideszes országgyűlési képviselő, Zugló polgármesterjelöltje, a fővárosi közgyűlés tagja és elszámoltatási kormánybiztos egy a HírExtrának adott korábbi interjúban beszélt a témáról. Szerinte egy képviselőnek, aki a helyiek érdekeit több fronton is képviseli igenis megtiszteltetésnek kell éreznie, ha egy újabb, nagy felelősséggel járó, akár kormányzati pozíciót is megkap.

A jobbikos Novák Előd viszont nem csak társadalmi igazságtalanságnak tartják, ha egy politikus több helyről vesz fel főállású fizetést. Másrészt szerintük az országgyűlési képviselői funkció mellett nem lehet tisztességgel allátni más feladatokat.

Ha kicsit mélyebben vizsgáljuk a témát, rájöhetünk, hogy a párt nem alaptalanul kel ki a jelenség ellen. Csak a példa kedvéért: a négy budapesti főpolgármester-jelölt mindegyike országgyűlési képviselő, az országgyűlés foglalkoztatási- és munkaügyi bizottságának tizennyolc tagja közül pedig mindössze három nem indul a mostani önkormányzati választásokon.

Staudt nem lesz Superman

Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője a HírExtra kérdésére elmondta, hogy a jelmezes akcióval megspékelt törekvésük hivatalos javaslatát – ahogy az várható volt – az alkotmányügyi bizottság hétfőn lesöpörte az asztalról.

Marad hát a „gerillaakció”, melynek során kiderülhet, hogy a Jobbik pontosan kinek szánja a legfőpp politikai álláshalmozó megnevezést.

„Hogy mennyi az annyi? A legtöbb állással rendelkező képviselők négy-öt, vagy még több pozícióban lehetnek vezetők. Az egyelőre még névtelen csúcstartó összjövedelmepedig jóval meghaladhatja a kétmillió forintos lélektani határt” – mondta a HírExtrának Novák Előd.

Apropó, Jobbik. A párton belül létezik egy belső szabály, miszerint a jobboldali párt politikusai egyszerre csak egy hivatalos pozícióval rendelkezhetnek. Vajon mit választ Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje, ha Budapest vezetésére nem, csak a közgyűlésbeli tagságra kap felhatalmazást a választóktól?

„Ha Gábort megválasztják főpolgármesternek, akkor a helyzet egyértelmű: lemond országgyűlési képviselőségéről. Arról, hogy ha a fővárosi közgyűlésben kap csak szerepet, mihez kezd, még nem született hivatalos álláspont. Viszont én csak remélni tudom, hogy ezesetben a budapesti közgyűlést választja, nagy szüksége lenne ugyanis rá a városnak” – árulta el Novák.

Kósa? Lázár? Pokorni?

A Jobbiknál tehát továbbra sem lesz egyetlen álláshalmozó sem, annál több van azonban a Fidesznél. „Egyértelmű, hogy melyik pártnál találjuk a legtöbb olyan politikust, akinek egyszerre több állása van. Ugyan az MSZP-nél sem ritka az álláshalmozás, a legtöbb álláshalmozó egyértelműen a Fidesz soraiból kerül ki” – mondta portálunknak Novák, aki azonban neveket nem szeretett volna elárulni.

A HírExtra azonban megtudta, hogy a Jobbiknak több nagy név is van a tarsolyában. Kósa Lajos,  Lázár János és Pokorni Zoltán is eséllyel pályázik a Jobbik jelmezére.

Superman ugyanis ezek szerint már a Parlamentben van, csak még nem tudjuk, ki az. Képviselőnek álcázza magát…

 

 

Forrás: jobbik.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top