Close

Sziget fesztivál 2. nap

A Sziget fesztivál második napja a nagy hőség jegyében telt, a kánikula a délutáni órákban egyes helyszíneken már szinte elviselhetetlen méreteket öltött, ám ez a fesztiválozók nagy részét láthatólag cseppet sem zavarta. A mai napon, a tegnapihoz hasonlóan rengeteg ledér öltözetű fiatal mászkált, avagy napfürdőzött, de a javukra legyen írva, hogy legalább a ruha látszatát próbálták fenntartani a bikiniben parádézásuk közepette, több-kevesebb sikerrel. A hiányos öltözetek mellett a másik végletet a különféle jelmezekbe bújt emberek jelentették, akik a rózsaszín nyuszi jelmeztől kezdve egészen az ókori római gladiátorok stílusát megidéző ruhakölteményeikben pompáztak. A Nagyszínpad felé vezető utamon botlottam bele az imént említett gladiátorokba, akik életre-halálra való harcuk közepette majdnem felökleltek pár vétlen bámészkodót is a nagy csatájuk hevében.

 


Az abszolút kedvenceim jelmez téren ma a gólyalábon közlekedő francia dívák voltak, akik áriák éneklésével és színészi játékukkal szórakoztatták a Szeparé vendégeit. A dívák kísérője egy Mozart jelmezbe bújt úr volt, aki egy zongorát tologatva próbálta követni a 3 grácia virtustáncát az asztalok között szlalomozva. A hölgyek igen nagy tüdőkapacitással rendelkeztek, oly annyira, hogy éneklésükkel sokszor elnyomták az épp a szomszédos Nagyszínpadon koncertet adó The Young Punx-ot is. A délutáni hőség és csekély árnyékos hely ellenére jó páran összegyűltek a The Young Punx koncertjén, de a korai, fél 5-ös időpont miatt azért sok volt az üresjárat az egyébként fantasztikus hangulatú koncert helyszínén. 

 

A nap nagy kedvence ma egyértelműen a Reggie Metal-t játszó Skindred koncertje volt számomra az MTV Headbangers Ball sátorban a kora esti órákban.A koncert hangulata, a zenék ütőssége, a frontember szenvedélyes előadásmódja olyannyira elképesztő volt, hogy szinte talpalatnyi hely sem maradt szabadon a nézőtéren. A csütörtöki nap jelmondata egyértelműen a Skindred frontemberéhez fűződik, aki látva a sok, cseppet sem hétköznapi kinézetű embert a sátorban, kissé trágár kifejezésekkel ugyan, de egyértelműen a közönség tudtára adta, hogy a magyar emberek eszeveszetten örültek, de mégis csodálatosak is egyben. A Skindred koncertje előtt egyébként beszélgettünk a Szeparéban a magyar hardcore/metal zene egyik legismertebb képviselőjének, a Blind Myself-nek 2 oszlopos tagjával, akik a későbbiekben szintén az MTV sátra felé vették az irányt. 

A 2. nap legnagyobb érdeklődésre számot tartó koncertje a Faithless nevéhez fűződött, akik este jó alaposan megtáncoltatták a Nagyszínpad előtt összegyűlt tömeget. A Faithless előadása közben a vörös szín dominált a színpadon, és a színpad előtt is, ugyanis az egyik médium munkatársa a Nagyszínpad kordonja előtti fotózás közepette sajnos sikeresen lefejelte a korlátot, felszakítva ezzel az egész homlokát. A koncert egyébként igen jól sikerült, csak pozitívan lehet beszélni róla, mindenki elégedetten hagyhatta el a nézőteret, kivéve talán a pórul járt kolléga, akinek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top