Close

Első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Idén első alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált 2010. augusztus 13-20. között. Az egyedülálló rendezvény világsztárja – Joshua Bell  – mellett napi két alkalommal olyan hazai kiválóságok is fellépnek, mint Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Rados Ferenc. A fesztivál a komolyzene mellett hat könnyedebb stílusú ősbemutatót, valamint az első Nemzetközi Jam-Session Találkozót is magában foglalja, így feltehetőleg az ország elsőszámú igényes zenei találkozója lesz.

A rendezvény nagyszabású eseménynek ígérkezik, hiszen a világ és a hazai zenei élet legkiemelkedőbb előadói vesznek részt rajta. A szervezés Bolyki György, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás nevéhez köthető, akik garanciát jelentenek  mind a fellépők, mind a koncertlátogató közönség számára.

A fesztivál gerincét a komolyzenei koncertek változatossága és sokasága adja.
A könnyedebb műfajt a fesztiválon belül megszervezett ősbemutató-sorozat képviseli, melynek során kiemelkedő művészek mutatják be kifejezetten erre a fesztiválra készült műsorukat. A fellépők között lesz Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Nagy László ,,Gitano” és Gaál Csaba „Boogie”. A hat ősbemutató koncert esténként 21:30-kor kezdődik.
     Szintén ősbemutató, ezúttal egy műsor hat estén át: a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon mutatja be először új lemezét Kulka János. Az exkluzív bemutatóra a fesztiválra elkészülő új koncertteremben, a Szivárvány Zeneházban kerül sor.
      A fesztivál kimondottan fiataloknak szóló programja az első Nemzetközi Jam-Session Találkozó. Szakítva a hagyományos fesztiválozással, közös muzsikálásra hívják a fiatalokat. Akik mellé csatlakozni lehet egy igazi jammelésre: Charlie, Somló Tamás, a United, Tóth Vera és Gabi, Falusi Mariann, és a Starmachine zenekar. Koncertkezdés: 23:00. Utána DJ+karaoke-verseny.
     A színvonalat jelzi, hogy mind a tizenhat koncertet átveszi a svájci székhelyű Európai Rádió Szövetség. A 2010. márciusi genfi közgyűlés döntése értelmében 55 országba közvetítheti a BBC a programokat, mintegy 100 millió hallgatóval növelve a helyszíni érdeklődők számát.
     A fesztivál ideje alatt Kaposvár nyüzsgő és vibráló várossá alakul, ahol a zenén kívül a képzőművészet, a gasztronómia , a városturizmus is kiemelkedő jelentőséggel bír majd. A gazdag programkínálat részletesen megtalálható a fesztivál honlapján: www.kaposfest.hu

Lásd még: Újdonságok fesztiválja

„Ősbemutatók fesztiválja”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top