Close

Ma lép hivatalába az új köztársasági elnök

Ma lép hivatalába ünnepélyes keretek között Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök. Az egyórásra tervezett ünnepséget a Sándor-palota melletti Szent György téren tartják, melyre a KEH tájékoztatása szerint 200 főt hívtak meg. A ceremónián jelen lesz Orbán Viktor miniszterelnök, meghívást kaptak a miniszterek, az államtitkárok, a diplomáciai testület tagjai, történelmi egyházak képviselői, határon túli magyar szervezetek vezetői, valamint az összes volt köztársasági elnök. Schmitt Pál körülbelül tízperces ünnepi beszédet mond hivatalba lépésének alkalmából. Az ünnepség – melyet a Magyar Televízió élőben közvetít – teljesen nyilvános lesz, a helyszínen bárki nyomon követheti.

 

A KEH tájékoztatása szerint az ünnepségen jelen lesz Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Kövér László, az Országgyűlés megválasztott elnöke, valamint Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek is.

 

Mécs Károly színművész konferálja fel és vezeti le a műsort, aki egy verset is elszaval majd.Az ünnepségen fellép a Csillagszemű Táncegyüttes, a Csík Zenekar, énekelni fog Miklósa Erika előadóművész, és Kelemen Barnabás hegedűművész is zenélni fog.

Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét június 29-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt.

 

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top