Close

Orbán a vártán!

Orbán: Ez bűn! MSZP: Önök egy pannon pumához hasonlítanak, amelyik viszi magával a puskát! Jobbik: Még mindig szabadlábon van Bajnai és Gyurcsány, „szegfűs” helyett nem szeretnénk „narancsos” államigazgatást! KDNP: Miért ne bántsuk a hiénákat? LMP: Az önök úthengerében nincsenek fékek! Fidesz: Bocsánatkéréssel tartoznak! Orbán: Nyolc éven át vitték befelé az országot az erdőbe…

Különleges világ a parlament. Akik tévén nézik, nem is sejtik: min kacagnak, min háborognak, tapsolnak vagy dobognak honatyáink, honanyáink, honfijaink és honleányaink. Pontosabban szólva: sejthetik, de nem hallhatják, láthatják, mert a korábban bevezetett „játékszabályok szerint”, a beszólásokat törlik a tévé, rádió helyszíni közvetítései.

Pótolva a pótlandókat, e különleges világba engedünk most betekintést. A legviharosabb egyike a legutolsó ülésnap volt. Napirend előtti napirendjén az új kormány „hadba lépésének”, 56 napjának értékelése szerepelt.  A hosszú szónoklatokból csak azokat a passzusokat idézzük, melyek reakciókat váltottak ki. (Nyári szünet lévén, később, még „közvetítünk” néhányat. A büfében és a folyosókon mondottakat természetesen nem közöljük. Egyszerű a magyarázata: a parlamenti tudósítónak nincs mentelmi joga.)

Az országot hosszú időkre eladósították: ez bűn!

ORBÁN VIKTOR, (miniszterelnök): – Tisztelt Országgyűlés! Nem tudom, kiszámolták-e már, hogy mennyi idő telt el az új kormány megalakulása óta. Hosszú időnek tűnik. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Az is volt!) Pedig még száz napja sincs: 56. napja dolgozik az új kormány. (Közbeszólás: Egyszer már volt 56! Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.)

– Engedjék meg, hogy kellő szerénységgel mondjam. (Közbeszólás: No, no!)  Ez a kormány nem egészen két hónap alatt többet végzett, több és jelentősebb változást hajtott végre, mint elődei nyolc év alatt. (Egy hang az MSZP soraiból: Jaj!  Taps a kormánypárti oldalon.  Nyakó István, MSZP: Kósa úr is megcsinálta ezt, valóban! Gyurcsány Ferenc: Kósát smasszernek tartják!  Derültség az MSZP, felháborodás a kormánypártok soraiban.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top