Close

Megnyílt a Várkapu Szolnokon

Megnyílt a Várkapu – Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpont és a Várkapu Kávézó. A látogatóközpont épülete kortárs építészeti stílust képvisel, mely harmonikusan idézi meg a szolnoki vár történelmi múltját. Az épületben található kiállítás a szolnoki vár öt korszakát mutatja be a bronzkortól a Rákóczi-korig, lehetőséget nyújtva a látogatóknak, hogy mélyrehatóan megismerkedjenek a város történelmével.


Az interaktív kiállításon egy 15 perces film vezeti be a látogatókat a szolnoki vár különböző korszakain keresztül. Az interaktív elemek segítségével a látogatók játékos formában fedezhetik fel a vár történelmét. A Várkapu teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a városra, a Tisza és a Zagyva folyóra. Az itt elhelyezett kronoszkópok segítségével az érdeklődők 500 évvel ezelőtti Szolnok képét is megtekinthetik, így egyszerre élhetik át a múltat és a jelent.
A Várkapu prémium kávézója különleges frissítőkkel és hangulatos környezettel várja a látogatókat. Az épület különleges atmoszférája, valamint a Tisza és a Zagyva folyó közelsége, ideális helyszínt biztosít a pihenésre és kikapcsolódásra. A szomszédos tematikus játszótér pedig a gyermekek számára nyújt szórakozási lehetőséget, ahol a látogatóközpont felfedezése után aktívan tölthetik el az időt.


Nyitvatartás: Keddtől – vasárnapig: 10:00 – 18:00
A teljes árú belépő 1000 Ft
A diák belépő (4 -14 év) 700 Ft
4 év alatti gyermekek és 70 év felettiek részére díjmentes a belépés
Tárlatvezetés, előzetes bejelentkezés alapján (info@varkapuszolnok.hu)
További információ: https://www.varkapuszolnok.hu

Shares
scroll to top