Close

Újraválasztották Németh Lászlót, az IPOSZ elnökét

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) XLII. Tisztújító Közgyűlésén titkos szavazással döntött a tisztségviselőkről, akiknek megbízatása öt évre szól. Az IPOSZ elnöke ismét Németh László, az IPOSZ alelnökei: Juhos János, Vörös Béla, Palkó Tamás. A Felügyelő Bizottság elnöke: Sajti Lajos, elnökhelyettese Kurucz István. A Felügyelő Bizottság tagjai: Kovács Tibor, Szabó Rita, Jurás László, póttagjai: Iványi Norbert, Jenei Csaba. Az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagjai: Lerch Béla, Tímár Vince, Makai Lászlóné, póttagja: Takács Imre.


A 12 éve hivatalban lévő elnök, Németh László, beszédében hangsúlyozta a tagság által is kiemelten fontos célt: a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tagságába való bekerülést. A mikro- és kisvállalkozások, amelyeket az IPOSZ képvisel, jelentős szerepet játszanak a munkaerőpiacon, hiszen a foglalkoztatás 72%-át biztosítják. Azonban jelenleg az IPOSZ nem vehet részt többek között a minimálbér tárgyalásokon sem, ami különösen fontos lenne, mivel pl. a minimálbér szabályozása ezeket a vállalkozásokat is érinti.
Az IPOSZ a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások legnagyobb országos munkaadói és szakmai szövetsége, amelyet 160 jogilag önálló ipartestület alkot. Ezek közül 140 területileg szervezett, míg 20 országos szakmai szövetség. Az IPOSZ kizárólag jogi személy tagokkal rendelkezik, természetes személyek nem lehetnek tagok. A szövetség jelenleg 40.000 kisvállalkozást képvisel, amelyek többsége 1-10 főt foglalkoztat, beleértve az egyéni vállalkozásokat is.
A hír forrása: IPOSZ, fotó: Juhász Melinda

Shares
scroll to top