Close

Decemberi programok a szolnoki RepTárban

December 6-ától ünnepi hangulatban várja a RepTár a látogatókat. A múzeum ünnepi díszben, mesés hangulatban kínál különleges kikapcsolódási élményt családoknak, baráti társaságoknak és a repülés szerelmeseinek egyaránt. az év legcsodálatosabb időszakában.


A Repülő Rénszarvas Rejteke játékkal, kalandosan térképezhető fel a RepTár 6 hektáros területe és a helyes megfejtők jutalomban részesülnek. A játék során a RepTár érdekes gépei között a Hangárban a „Téli-sarkra” bukkanthatnak a látogatók, ahol kézműves foglalkozás várja kicsiket és nagyokat.
Még mindig a RepTárban állomásozik az az űrkabin, amellyel Farkas Bertalan visszatért a Földre. A Pilótapont élményelemnél 2 gépbe + 1 űrkabinba is beülhetnek a múzeumi látogatók: a Pilótapont JAK-52 és a MiG-21 gépei mellett a Szojuz-35 replikájába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

December 9. „(Z)Űr-ös Karácsony” című rajzpályázat eredményhirdetés
Negyedik alkalommal hirdette meg nagysikerű karácsonyi rajzpályázatát a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
A téma apropója, hogy még 2024-ben is a RepTárban fog állomásozni az az űrkabin, amellyel Farkas Bertalan visszatért az űrből a Földre. A gyerekek feladata az volt, hogy rajzolják le, ők milyennek képzelik el a (Z)Űr-ös Karácsonyt.
Minden várakozást felülmúlt a beérkező rajzok mennyisége. Nem beszélve arról a kreativitásról és részletességről, amivel ezek a rajzok készültek. Jobbnál jobb remekművek születtek. Nehéz helyzetben volt a zsűri.
Közel 500 alkotás érkezett be 18 városból, köztük Pécs, Debrecen, Csongrád, Budapest, Mezőkövesd. Szerte az országban 28 iskola tanulói ragadtak ceruzát, ecsetet, zsírkrétát. A pályázat a 3-4. osztályos diákok körében aratta a legnagyobb sikert, ebben a kategóriában több, mint 200 rajz született.
Aki ellátogat december 9-én a RepTár Mikulás ünnepségére, igazán fantasztikus élményben lesz része, senkit nem engednek haza üres kézzel, hiszen minden pályázónak névre szóló emléklappal díjazzák munkáját.
11:00 órától kezdődik a rajzpályázat eredményhirdetése, ahol értékes díjak várnak a gyermekekre. A beérkező pályaművekből kiállítást is rendeznek, amelyek megtekinthetők a RepTár Galériáján.

December 29. – Star Fans Day:
Újra STAR FANS DAY a RepTárban sok-sok újdonsággal!
Sétálj a 8 méter halálcsillag folyosó előtt és lépj be a Csillagok Háborúja fantasztikus világába!
Találkozz és készíts fotót R2D2-vel, Darth Vaderrel, K2SO droiddal, Boba Fett-tel és a rohamosztagosokkal, a Jedi templomőrökkel, a Sithekkel és még sok más Star Wars és Star Trek szereplővel!
Megelevenedik a Jabba palota egy részlete a befagyasztott Han Soloval. Megtekinthető lesz az életnagyságú Buckalakó, Boba Fett és a Birodalmi lépegető.
Lego kiállításon irányítható űrhajó, Star Wars járművek, figurák és terepasztalok nyújtanak látványos programot a film kedvelőinek. A kicsiket LEGO DUPLO játszóház és rajzolóasztal várja. Különleges maketteket hoz az Apci Makettezők Baráti Kör.
Rohamosztagos sisakkiállítással, sivatagi csapatokra jellemző fegyverarzenállal és NERF céllövészettel érkezik a Sandtrooper Company csapata. Megcsodálható egy rohamosztagos sisak is, amit a Zsivány egyes filmben, Darth Vadert játszó színész, Spencer Wilding dedikált.
A játékos kedvűeket VR Jedikard várja. Kiderül, mennyire ismered a galaktikus világot! Töltsd ki a Magyar Galaktikus Fan Club kvízjátékát, a legjobbak ajándékban részesülnek! A Kóbortrekkerek tribbli simogatóval, új fegyver replikákkal és arcfestéssel varázsolnak el a Star Trek világába.
A kiállítás a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható. Jelmezben érkezőket díjmentes belépéssel ajándékozzák meg!

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum az év hátralévő részében is különleges programokkal várja az érdeklődőket, családokat. 2023. december 31-től 2023. január 22-ig a múzeum zárva tart.

A RepTár nyitvatartása:
Keddtől – vasárnapig: 9:00 – 17:00
Ünnepi és rendkívüli nyitvatartási napok:
December 23. (szombat): 9:00 – 17:00
December 24. (vasárnap): ZÁRVA
December 25. (hétfő): ZÁRVA
Ddcember 26. (kedd): ZÁRVA
December 27-től 30-ig (szerda-szombat): NYITVA 9:00 – 17:00

  1. december 31-től 2024. január 22-ig: ZÁRVA
  2. január 23. (kedd): NYITVA 9:00 – 17:00

Bővebb információ: www.reptar.hu

Shares
scroll to top