Close

RepTár Piknik szeptember 2-án

A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya) számos különleges program várja a látogatókat a RepTár 7. születésnapján, a RepTár Pikniken szeptember 2-án.

Beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon megnyílnak a Mi-8; Mi-4 helikopterek valamint a Li-2T „Teve“ csapatszállító gép is.
A Darumadár adta fantasztikus, repülés élményét, idén is mindenki díjmentesen élheti át. Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke.

A nap folyamán többször beindításra kerül egy AS-62 típusú repülőgépmotor, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.
A Vagonszínpadon egy gyermekelőadás szórakoztatja a kisgyermekes családokat. A Ládafia Bábszínház, Az ördög kilenc kérdése című előadását kényelmes nyugágyakon, színes napernyők árnyékában tekinthető meg.
A RepTár udvarán lézerharc pályán játszhatnak gyermekek, felnőttek, amely tökéletes helyszíne a csapatszellem, a gondolkodás és a vezetési készség fejlesztésének.
Első alkalommal, egy különleges fegyverkiállítás lesz megtekinthető a Reintex Kft. együttműködésével a Hangár Galériáján. A „tucat” fegyverek mellett, a prémium szegmensbe tartozó és történelmi, klasszikus I. és II. világháborús darabokat is bemutatnak a közönség számára.

A valamikori pályaudvar fogadóépülete, az Indóház, ma Magyarország legrégebbi állomásépülete, jelenleg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum fogadóépülete 176. születésnapját ünnepli. Budapest – Nyugati pályaudvarról a MÁV Rail Tours nosztalgia szerelvénye érkezik Szolnok vasútállomásra, majd, az idén 60 éves NOHAB mozdony húzza be a RepTár mögötti vágányra, amelynek várható időpontja 11:45.


Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár standjánál katonák jelenlétében kipróbálható, milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátoron keresztül. Emellett érkeznek a Katonai Toborzók, az RC Tank Fórum képviselői és a Drónpilóták Országos Egyesülete is.
Repülős és drónos csillámtetoválás készíthető a színezőkkel teli gyermeksarokban.
Belépés a RepTárba megváltott belépőjeggyel.
További információk: www.reptar.hu

Shares
scroll to top