Close

Roving Woman július 27-től a mozikban

2022, Los Angeles. Sarát kirúgja otthonról vőlegénye, „Hollywood majdnem híres üdvöskéje”. A feldúlt nő egy lopott autóval vág neki a világnak, hogy nemcsak új otthonra, de önmagára is rátaláljon. Egyedül, pénz nélkül rója az utakat, miközben különös idegenekkel találkozik, akik hozzá hasonlóan keresik a helyüket a világban. Miközben céltalanul, de felszabadultan bolyong, a kocsiban talált tárgyak egyre jobban felkeltik az érdeklődését a lopott autó tulajdonosa iránt, ezért végül úgy dönt, megkeresi őt.

A road movie-t Connie Converse amerikai énekesnő titokzatos eltűnése ihlette. Connie 1974-ben ötvenévesen, számos búcsúlevelet hátrahagyva útnak indult, állítólag egy jobb élet reményében, de az eltűnése a mai napig megoldatlan rejtély.
A Roving Woman azt a helyzetet járja körbe, hogy az emberek, különös tekintettel egy olyan emberre, akinek nincs családja, otthona, és egy nap ezen felül még minden tárgyi javát is elveszti, hogyan keresik a helyüket a világban. Sara, egyedül van mind a világban, mind az úton, melyen lopott autójával száguld. Szembe kell szállnia saját magával, de a körülötte lévő veszélyekkel is. Utazása azonban nemcsak a kihívásokat, de egy új kezdet reményét is magával hozza, hiszen az úton mindenki gyorsabban fejlődik, új inspirációkat és megoldásokat talál, távolabb kerülve önmagától és a gondjaitól megtanulja magát kevésbé komolyan venni.

Rendező: Michal Chmielewski
Forgatókönyv: Lena Gora és Michal Chmielewski
Operatőr: Lukasz Dziedzic
Vágó: Przemyslaw Chruscielewski
Producerek: Wim Wenders, Orian Williams, Edouard Brault, Lena Gora
Szereplők: Lena Gora, John Hawkes, Chris Hanley, Brian McGuire, Ed Mattiuzzi,
Bear Badeaux, Chrystal Rivers
színes, lengyel–amerikai road movie, 95 perc, 2022, (16.
Magyarországon forgalmazza a JUNO11.
A film előzetese itt: https://www.youtube.com/watch?v=6rWQNo9XCFo

Shares
scroll to top