Close

„Muzsikál az erdő” a Szatmár-Nyírségi homokháton

Idén 4 térségben jelentkezik a „Muzsikál az erdő”. A helyi erdészek hívó szavára az év első eseménye új helyszínként „Muzsikál az erdő” a Szatmár-Nyírségi homokháton április 21-23-án a Baktalórántháza melletti erdőben és Partiumban, Nagykárolyban, valamint Mezőfényen várja az érdeklődőket. A „Muzsikál az erdő” átível a határokon, összeköti a régiókat, népeket, hiszen életünk igazán fontos értékei, megoldandó problémái, felelősségünk, sorsunk is közös.Az áprilisi változékony időjárás nem szegheti kedvét az erdei élményekre vágyóknak. Aki ellátogat a rendezvényre, az megcsodálhatja a kocsányos tölgy, a vénic szil és a madárcseresznye famatuzsálemek védelmében illatozó tavaszi madárcsicsergős virágszőnyeget. A klasszikus és népzenei koncerteken, a szakvezetéses erdei sétákon, gyermekprogramokon, kiállításokon hamisítatlan „muzsikál az erdő”-s élményre számíthat minden résztvevő.
Hűek maradnak hagyományos szervezési elveinkhez: különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várják a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjaikra. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, „Minősített Fesztivál” címmel rendelkező rendezvényen a résztvevők megismerhetik a helyi értékeket, a nagykárolyi Károlyi-kastélyt, a baktalórántházai Dégenfeld Kastélymúzeumot, a baktai és a fényi erdő különleges természeti kincseit, a helyi ételeket, ízeket.

A „Muzsikál az erdő” rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében szakvezetéses sétákra, kerékpártúrára kerül sor. Szombaton a Fényi erdőben Mezőfényen a “Szatmári Erdők” Tasnádi Magánerdészeti Hivatalának területén kerül sor a programra. Április 23-án, vasárnap a Baktai-erdő, Baktalórántházán ad otthont a programoknak, amely a NYÍRERDŐ Zrt. kezelésében lévő állami erdő. Szabó Lajos erdőmérnök, a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat főszervezője, Balogh Sándor, Tölgyfa Gábor, Bíró Imre, Szokolovszki Géza, Gencsi Zoltán erdőmérnökök erdei élménysétával várják az érdeklődőket. Az erdő csodái mellett kiemelt téma a fenntartható gazdálkodás természeti kincseinkkel.
A Móricz Zsigmond Színház és a Burattinó Bábszínház várja a kicsiket és a nagyokat, hiszen a mese feltölti a gyermekek és a felnőttek lelkét egyaránt. A „Muzsikál az erdő” kézműves műhelyében lehet majd fát faragni, kosarat fonni, szőni, csupa természetes anyagból barkácsolni. Megismerhetik a fenntarthatóságra nevelés módszereit a NYÍRERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskoláinak erdőpedagógusaival. A program elmaradhatatlan része a helyi termékek vására és a „Muzsikál az erdő” Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is.
A klasszikus zene a Szatmárnémeti Állami Filharmónia, az Artemis énekegyüttes, a Cantemus Gyerekkórus Szabó Dénessel és Boros Misi, a 2014-es Virtuózok győztese, Junior Príma díjas zongoraművész tolmácsolásában szólal meg. Népzenei produkcióval érkezik Pál István Szalonna és Bandája és a Cimbaliband. A „Muzsikál az erdő” helyet ad az ifjú tehetségek bemutatkozásának, fellép a rendezvényen Pucsok Tünde, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, a Rekettye Néptáncegyüttes gyermekei, az Aurel Popp Művészeti Líceum növendékei.

Boros Misi – fotó Muzsikál az Erdő Alapítvány


Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő”-re, amely igazi csemege az erdő és a zene szerelmeseinek! Ne feledkezzenek meg arról, hogy „nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés”! Öltözzenek az időjárásnak megfelelően, úgy készüljenek, mint egy kellemes erdei túrára! Köszöntsük együtt a tavaszt az erdőben természeti, zenei értékeinkkel, erdei élményprogramokkal! Újuljunk meg az erdei életközösséggel együtt!
Részletes információ, a programok a www.muzsikalazerdo.hu oldalon található.
Az idén 20 éves „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő célja nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A „Muzsikál az erdő” a Szatmár-Nyírségi homokháton rendezvény példás összefogás eredményeként jön létre az erdészetek, az önkormányzatok, a helyi művészek, civil szervezetek együttműködésében. Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Fotó: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top