Close

Cinemira videóverseny

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal karöltve VIDEÓVERSENYT hirdet 20 év alatti fiataloknak. Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A nevezési határidő május 26.

A Videoklip és LEGO nevezéseknél olyan menő zsűri dönt majd a nyertesekről, mint Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin a MOME-ról, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger. A Mobilbalatonos kisfilmeknél pedig hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakatA győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb Balatonos alkotásokat június 10-én nagyvásznon levetítik a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

Ha legszívesebben videoklipet forgatnál kedvenc előadód zenéjére, a Junior Music Video kategóriában indulj! A kliphez felhasználható zenei anyagokat az alábbi linken érheted el: https://bit.ly/40NBN39. Ha inkább egy álomszerű történetet szeretnél elmesélni LEGO kockák és minifigurák segítségével, a LEGO kalandozás az álmok birodalmában szekció a tiéd. Mindkét csoportban Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin online tartalomgyártó, MOME média dizájn hallgató, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger, filmkritikus döntenek majd a nyertesekről.

Ha a Mobilbalaton: Szabadság, Balaton kategóriában szeretnél indulni, forgass filmet telefonnal műfaji megkötés nélkül arról, mit jelent neked a szabadság és a balatoni életérzés! csoport. Lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy valahogyan a Balatonhoz kapcsolódjon. A zsűri még formálódik és hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakat.

Filmjeid legyenek egyediek, személyesek, tegyél bele gondolataitokat, érzéseiteket. Egyénileg és csapatban is nevezhetsz, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. Bővebb információt a https://www.cinemira.hu oldalon találsz. A filmed töltsd fel egy linkre, vagy drive-ra és május 26-áig küldd el a következő címre:cinemira.mobilbalaton@gmail.com!
Az előzsűri által kiválasztott legjobb filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől. A Balaton témában készült filmeket június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémbe, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik. A legjobb 3 film olyan értékes filmes és Balatonos díjakat nyer, mint:

4 fős élményvitorlázás az ÉlményBalaton.hu felajánlásával Alsóörsön
Családi belépőjegyek a bakonyi Sobri kalandparkba www.bakonyikalandpark.hu/jatek
VIP jegy a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválra
LEGO készletek
CINEMIRA vászontáska teletöltve Balaton szelettel
A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. Fogd hát a mobilodat, engedd szabadon a fantáziád már indulhat is a forgatás!

Shares
scroll to top