Close

Liszka Roland: „A lengyel VB-mezőnyben is szeretnék jól teljesíteni”

A Laller Racing Dakar Team legifjabb versenyzőjének ezen a hétvégén folytatódik a Superenduro szereplése, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott pilóta ismét Lengyelországban áll rajthoz.

Méghozzá az Európa-Kupa helyett ezúttal a Junior Világbajnokságon! Roland számára a következő idők arról fognak szólni, hogy minél inkább megszokja és felvegye a VB-s tempót, hiszen jövőre már közöttük fog teljes szezont teljesíteni. A tehetséges sportoló ennek megfelelően nem lazsál, tudatos felkészülési programot követ:

„A budapesti futam óta eltelt hetekben nagyot fordult velem a világ, ugyanis egy teljesen új elem, a triál motorozás is bekerült a felkészülésembe. Ehhez kaptam egy csodálatos motort, amit ezúton is szeretnék megköszönni! Eddig négy alkalommal gyakoroltam, de az már most látszik, hogy rendkívül hasznos a vele végzett munka, nagyon sokat javított az egyensúlyomon. Úgy gondolom, hogy a hatása már ezen a hétvégén látható lesz, hiszen egy puha talajú, nagyon technikás pályára számítok, ahol elkel majd a friss triálos eszköztár.

Szerintem maga a nyomvonal egyébként egyszerűbb lesz a Papp László Sportarénában tapasztaltnál, a már említett várható puha borítás és a rendkívül nívós VB-mezőny azonban nem könnyíti meg a dolgomat. A srácokat már nagyjából ismerem a krakkói versenyről, Gliwicében is agilis, harcos, remek versenyzők lesznek az ellenfeleim. Természetesen nem megyek feltartott kézzel a csatába, célom, hogy minden egyes felmenetelen a top8-ban zárjak, és egyenes ágon döntőbe jussak. Az Európa Kupával ellentétben itt kettő helyett három futamot rendeznek, itt is minimumként a középmezőnybe várom magam, de mindent megteszek, hogy kellemes meglepetést okozzak az értem szorítóknak.” – nyilatkozta Liszka Roland, akinek a hétvégi szereplését ITT tudjátok követni.

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Pataky Péter

Shares
scroll to top