Close

Laller kisiskolásokat tanít felelős állattartásra

Mostanság Horváth Lajos „Laller” névvel nem csupán a versenypályák mellett, de a társadalmi felelősségvállalás területén is egyre gyakrabban lehet találkozni. Ezúttal egy, a motorversenyző szívének nagyon kedves kontextusban!

A váci pilóta a Szurkolók az Állatokért alapítvány invitálására gyerekeknek fog edukációt tartani az állatvédelemről, ami egy szokatlan, ám annál kedvesebb szerep Horváth Lajos számára:

„Igazán megtisztelő, hogy a Szurkoló srácok bevontak ebbe a projektbe, izgatottan várom már, hogy találkozzak a kis nebulókkal. Életemben már jó pár nagy, közönség előtt zajló kerekasztalbeszélgetésen vettem részt, de az „hazai pálya” volt, hiszen ezeken az alkalmakon legfőképpen a sportról kellett véleményt formálnom. A most előttem álló találkozás sokkal különlegesebb lesz, mert a felelős állattartásról és az állatvédelemről fogunk beszélgetni. Nagyon szeretném, ha jó és izgalmas példával tudnék hozzájárulni a gyerekek állat és környezetvédelemmel kapcsolatos intellektuális fejlődéshez. 

Hiszem, hogy folyamatos edukációval képesek leszünk elérni, hogy a jövőben megszűnjenek az állatkínzás, a ridegtartás, és a kóborlás fogalmak. Érdemes már egészen kis korban megértetni a velük, hogy az állatok is ugyanúgy éreznek, mint mi, hogy lelkük van, mint nekünk, és hogy egymás harmonikus és közeli kapcsolata nélkül nem is igazán lehet teljes egy ember élete. Én magam nagyon sokat köszönhetek a kutyáimnak, rengeteget tanultam tőlük a szeretetről, az elfogadásról, és a hűségről. Remélem, egy kicsit sikerül ebből majd valamit visszaadni a srácoknak, ha pedig így lesz, akkor már elégedetten mehetek el motorozni a hétvégén.” – nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team csapatvezető/versenyzője, a Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágának vezetője.

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Shares
scroll to top