Close

Hét év után visszakerült családjához egy elveszett palotapincsi

A nürnbergi család egy bécsi tartózkodásuk alatt kikötözte Suzit egy bolt előtt. Amikor a vásárlás után visszatértek, a kutya eltűnt. A palotapincsi most egy állatmenhely segítségével visszakerült gazdáihoz.

Egy nürnbergi család hét évvel az eltűnése után visszakapta kutyáját Bécsben. A tulajdonosok néhány nappal ezelőtt az osztrák fővárosba utaztak, hogy a városi állatmenhelyen visszakapják a Suzi névre keresztelt, immár idős pekingi palotapincsit – közölte a menhely szóvivője csütörtökön a DPA német hírügynökséggel. A család 2015 áprilisa óta kereste Suzit. Annak idején egy bécsi tartózkodásuk alatt kikötötték az állatot egy bolt előtt. Amikor a vásárlás után visszatértek, már nem volt ott. A feltételezett lopás után a médiában megjelent keresési felhívások sikertelenek voltak.
Novemberben azonban a kis fekete kutyát a hatóságok az állatmenhelyre vitték. Ez történik például akkor, ha egy gazdi egészségügyi okokból már nem tud gondoskodni állatáról – mondta a szóvivő, aki ebben az esetben nem részletezte az okot. A menhelyen az állat nevét egy beültetett chipről lehetett leolvasni. Miután az állatmenhely a közösségi médiában új gazdát keresett „Suzi kutyanagyi” számára, jelentkezett egy személy, aki emlékezett az eltűnt kutya esetére. Ezt követően a családot megtalálták Nürnbergben. „Soha nem adtam fel a reményt, hogy Suzit újra láthatom” – idézte a menhely a gazdit. „Leírhatatlan helyzet volt ennyi év után újra látni őt, és a karjaimba venni” – mondta.

nau.ch

(Nyitókép: „Soha nem adtam fel a reményt, hogy Suzit újra láthatom” – idézte a menhely a gazdit. Fotó: DPA)

Shares
scroll to top