Close

Az első magyar muaythai érmeseket ünnepelték


Magyar Muaythai Szakszövetség vezetői és szakemberei kötetlen találkozón köszöntötték az amerikai Birminghamban rendezett 11. Világjátékokon bronzérmes Sándorfi Ajsát és Spéth Norbertet.


Dodok Károly, a szövetség elnöke, hangsúlyozta. „Nem olimpiai sportág vagyunk, de versenyzőink ugyanolyan munkával, energiával készültek a Világjátékokra, amelyen első alkalommal vehetett részt magyar induló”. Az ég elnök örömét fejezte ki, hogy tavaly óta teljes jogú olimpiai sportág a muaythai, vagyis ha a rendező ország bevállalja, ott lehet az ötkarikás játékokon. Az elnök arról is beszélt, hogy a következő Világjátékokra is a most bronzérmes két versenyzőnek van esélye kijutni.
Elmondta azt, hogy készen állnak az olimpiai részvételre, de egyelőre a Világjátékokra készülnek. A szövetség készen áll egy világbajnokság rendezésére is, jövő szeptember végén vagy október elején vendégül látnák 105 ország közel 900 versenyzőjét, amennyiben erre lehetőséget kap Magyarország. Sándorfi Ajsa tíz héttel a Világjátékok előtt tudta meg, hogy a kvalifikációs ranglistán megüresedett egy hely.”Éltem a lehetőséggel és elkezdtem készülni. Elemeztem az ellenfeleket, koncentráltan rájuk készültem” – mondta, és azt is elárulta: a dobogó volt a célja, amit elért. A következő Világjátékokon azonban már fényesebb érmet szeretne nyerni.
Spéth Norbert hét hónapot töltött Thaiföldön, hogy jobban megismerje sportágát, amely ott nemzeti sport, nem kick-box versenyzők művelik.
 „Néhány éve fogtam föl, hogy a világelitbe tartozom. Örülök, hogy van eredménye a munkámnak” – mondta.
Nemzeti Versenysport Szövetség
 

Shares
scroll to top