Close

Így lettem Hivatásos rajongó

Könyvbemutató Gálvölgyi Jánossal és Kövesdi Péterrel

„Sokszor megkérdeztem magamat: Ki ez a hülye? − mármint én −, aki rajong a színészekért, a színházért, a régi pályatársakért, előadások emlékéért, találkozásokért színészként és nézőként egyaránt. Miközben nekem is megadatott, hogy az elmúlt ötven évet színpadon vagy tévékamerák előtt tölthettem – sok sikerrel, talán némi népszerűséggel a hátam mögött –, megmaradtam hivatásos rajongónak.”

Gálvölgyi János

  • Hogyan kezdődik a színház, színészek iránti rajongás?
  • Léteznek-e ma is igazi színészbálványok?
  • Kik voltak Gálvölgyi János legnagyobb példáképei, és mit szeretett volna ellesni tőlük?
  • Milyen ember volt testközelből Márkus László?

Ezekre a kérdésekre is keressük a választ könyvbemutatónkon Gálvölgyi Jánossal és Kövesdi Péterrel Hivatásos rajongó című könyvük kapcsán. Szenvedélyes autogramgyűjtés, rendszeres színházlátogatás, ünnepelt színészek iránti rajongás: innen indult a kis Gálvölgyi János útja a hivatásos rajongás, majd pedig a művészlét felé. Szenvedélye akkor is megmaradt, amikor ő maga már ismert és elismert színművész lett, a hazai színházak, filmek és a televízió sztárja. A HVG360-on megjelent videósorozat alapján készült könyvben ő maga mesél a színházi élményeiről, szinkron- és tévés szerepeiről, a haknikról, a hajdanvolt nagy pályatársakról és a méltatlanul elfeledett epizódszereplőkről. Beszámol mestersége buktatóiról és szakmai barátságokról, csakúgy, mint az emlékezetesebb sértődésekről, konfliktusokról. Gálvölgyi személyes történetei az egykori színházi, filmes és tévés világ magával ragadó hangulatát varázsolják elénk, méltó emléket állítva egy egész színészgenerációnak. A könyvbemutatón pedig még sok más, érdekes részletre fény derül.

A Hivatásos rajongó című kötetet először a bemutatón lehet megvásárolni: https://hvgkonyvek.hu/konyv/hivatasos-rajongo

A beszélgetésben részt vesznek: Gálvölgyi János, Kossuth – és Jászai Mari-díjas színművész és Kövesdi Péter, újságíró
Az este moderátora: Fesztbaum Béla, színművész
Időpont: 2022. június 1., 19 óra
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ Kamaraterme
Belépő: 1900 Ft, amelyből 1000 Ft a helyszínen könyvekre levásárolható: https://www.jegy.hu/program/igy-lettem-hivatasos-rajongo-135470
Könyvenként egy jegy használható fel.

Shares
scroll to top