Close

Berta Benjámin összetett harmadik Imolában

Hihetetlen versengést hozott a vasárnap a TopJet FX2000 Trophy/Drexler Formel Cup mezőnyében, ahol a magyar fiú a 37 autó között győzelemmel felérő harmadik helyre hozta be F3-as Dallaráját. 

A tegnapi nehéz verseny után ma Berta Benjámin minden eddiginél keményebb védekezéssel és agresszív, de okos támadásokkal jelezte a sorozatnak, hogy őt a régebbi specifikációs technikájával sem lehet leírni. A fiatal srác minden idegszálát felhangolva taposta a gázt, összeszedettségének jutalma pedig egy remek eredmény lett: „Felpörögve álltam oda a hétvége utolsó futamára, ahol feltett szándékom volt az, hogy a verseny végén majd én is oda gurulhassak be, ahová a két héttel ezelőtti Formula-1-es Emilia Romagna Nagydíj dobogósai. A rajtom jól sikerült, rögtön nyertem egy pozíciót, és a futam feléig meg is őriztem a helyezésem. 

Nyugodt és higgadt maradtam a necces szituációkban is, azokból volt bőven, hiszen nem egy baleset történt a pályán. Egy ízben a safety car is tiszteletét tette, ami nekem egyáltalán nem jött jól, mert az addig összeszedett előnyöm nemes egyszerűséggel kinullázódott. Komoly csatákat vívtam azért, hogy továbbra is képes legyek az élmezőnyben autózni, és kemény védekezéssel végül sikerült magamról leszakítani a bepróbálkozókat. Az utolsó körökben a sors jóváírta nekem, amit a verseny közben elvett, és végül a rajthelyemhez képest két pozíciót javítva megvalósult az, amit elterveztem. Az már csak hab a tortán, hogy az olasz bajnokságban a második, míg a Drexler értékelésében a győzelmet is megszereztem.” 

Shares
scroll to top