Close

Először „Muzsikál az erdő” Sümeg és a Bakony térségében

Április 22-24. között „Muzsikál az erdő” a Pannon-táj szívében, mellyel folytatódik a rendezvény aktív országjárása. A 19. éve zajló program első alkalommal látogat Sümeg és a Bakony térségébe, pénteken Sümegen a Püspöki Palota Kertben, szombaton Sümeg – Sarvalyon és vasárnap Farkasgyepű – Hubertlakon, ahol medvehagymás tavaszi virágszőnyeg várja az erdőt és a művészeteket kedvelő családokat a bükkóriások alatt.

A változékony áprilisi időjárás nem akadályozhatja, hogy testi-lelki feltöltődésben legyen részünk, élvezzük a klasszikus és népzenét, az erdei sétákat, sporteseményeket, a hamisítatlan „muzsikál az erdő”-s élményt. A „Muzsikál az erdő” rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében együtt mozoghatunk a szabadban, hiszen szakvezetéses sétákra, kerékpártúrára kerül sor. Szabó Lajos Príma díjas erdőmérnök erdei élménysétával várja az érdeklődőket. Lunk Eszter erdőmérnök a bakonyi erdők értékeibe avatja be a vezetett túra résztvevőit. Geológiai túrán vehetnek részt a földtörténeti kérdések iránt érdeklődők Futó János geológus irányításával. Mozgásban nem lesz hiány, hiszen kerékpártúra indul Keszthelyről Sarvalyra. Interaktív játékokkal készül az erdő és a víz kapcsolatáról Mazál István erdőpedagógus. Kiscsoportos családi erdei élményprogramot vezet Varga Tamás.

Fabók Mancsi Bábszínháza, a Batyuszínház és a Ládafia Bábszínház várja a kicsiket és a nagyokat, hiszen a mese feltölti a gyermekek és a felnőttek lelkét egyaránt. A legkisebbeket Ringató foglalkozásra hívjuk. A „Muzsikál az erdő” kézműves műhelyében lehet majd korongozni, fát faragni, festeni, csupa természetes anyagból barkácsolni. A program elmaradhatatlan része a helyi termékek vására és a „Muzsikál az erdő” Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is.

A virágzó madárcseresznyéket beporzó méhek madárdalos muzsikájával kel versenyre a rendezvényen a klasszikus zene a Monarchia Szimfonikus Zenekar és a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs tolmácsolásában. Népzenei produkcióval érkezik Pál István Szalonna és Bandája, fergeteges táncszínházi előadásra számíthatunk a Duna Művészegyüttes „Magyar Táncképek” című műsorában. A magyar népzenét a jazzel, a kávéházi muzsikával ötvözi a Csík János és a Mezzo együttes, és fergeteges hangulat ígérkezik a Bohém Ragtime Jazzband koncertjén is. Úgy készüljenek, hogy akár táncra is perdülhetnek!
Különleges élmény az erdei divatbemutató a Réthy Fashion környezettudatos, újrahasznosított farmerruháival és népi hagyományaink gyöngyszemeit ismerhetjük meg az erdei népviselet bemutatón, amelyet Romsics Imre néprajzkutató tart.
Ne feledkezzenek meg arról, hogy „nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés”! Öltözzenek rétegesen, az időjárásnak megfelelően!
A hosszú tél és a járványidőszak után irány az erdő, újuljunk meg az erdei életközösséggel együtt! Indítsuk a közösségi életet természeti, zenei értékeinkkel, aktív családi élményprogramokkal. Erre kiváló lehetőséget kínál a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!
Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő”-re, amely igazi csemege az erdő és a zene szerelmeseinek!
Részletes információ, program a www.muzsikalazerdo.hu honlapon.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top