Close

New Times Racing: Maxwell Toth-ot Jerezben utolérte a motorosok rémálma

Az NTR A magyar felmenőkkel rendelkező, amerikai származású motorosának nem teljesen úgy alakult az ESBK Stock 600 kategória jerezi hétvégéje, ahogy azt szerette volna…

Az egész csapat nagy izgalommal és bizakodással várta a szezonnyitó spanyol versenyt, mivel a téli felkészülés jól sikerült, ráadásul egy nagyon erős és profi csapat készítette fel a motorját, ami kifogástalanul működött. Sajnos azzal senki nem számolt, hogy mindenféle előjel nélkül a csütörtök délelőtti etapok remekül felépülő és a hétvégére jó eredményt jósló köridejei után a délutáni edzésen Max-ot utoléri a motorversenyzők egyik tipikus problémája, az úgynevezett „alkar pumpa”. Ez azt jelenti, hogy az alkar túlterheltsége miatt beduzzadnak az izomrostok. A legtöbb esetben ilyenkor a csuklót és a könyököt is csak rettentő fájdalom mellett lehet mozgatni, mivel a szövetek között felgyülemlett folyadék folyamatosan feszíti az izmot, ennek hatására az izmot burkoló izompólya felkeményedik. Sajnos bizonyos esetekben – mint, amilyen a mostani is volt Maxnek – a leggondosabb előkészületek ellenére sem megelőzhető. Ugyanakkor ez a fájdalmas jelenség sok mindentől kialakulhat, kezdve a szokatlan pályavezetéstől, a rosszul beállított motoron keresztül a hanyagul végzett bemelegítéstől vagy ezek együttesétől is. Emiatt fel kellett adnia a hétvégi szereplést, miután a délutáni időmérőn is csak irtózatos fájdalom mellett tudott teljesíteni három kört.


Nem újkeletű ez a jelenség, hiszen számtalan MotoGp-s, Moto 2-es és Moto 3-as pilóta szenved ettől a mai napig. Sajnos, ha egyszer kialakul, akkor utána bármikor újra megjelenhet. Ez az állapot az úgynevezett fascia pólya megnyitással, vagyis műtéti beavatkozással orvosolható, amely enyhíti az izmokra kialakult nyomást. Max a jövő héten át fog esni egy ilyen műtéten, ennek eredménye pedig befolyásolja, hogy a következő versenyhétvégén rajthoz tud-e állni.

Shares
scroll to top