Close

A dekoratív „CSEND-panel”

A „home office” fogalma az elmúlt években lassan begyűrűzött mindennapjainkba, és mivel több szempontból praktikusnak találtatott, meg is ragadt. Aki sokat dolgozik otthonról, annak számára létfeltétellé vált, hogy azt megfelelően csendes körülmények között tehesse. Ez nem teljesül könnyen, ha a család többi tagja is épp’ otthon nyüzsög.

Nemcsak az utcafrontról beszűrődő állandó környezeti zajok jelentenek egészségünkre is ártalmas terhelést szervezetünknek. Az elvileg pihentető otthoni környezetben, egy hosszabb számítógépes videókonferenciát követően vagy egy mobilon átbeszélgetett délelőtt után vajon miért érezzük magunkat úgy, mintha kifacsartak volna? Mert zavarja a fület, ha az órákig tartó megfeszített szellemi munkát környezetünk szüntelen halk alapzaja, „zsongó” otthoni légkör kíséri, továbbá a szinte észrevétlen, de attól még jelen lévő visszhang is láthatatlanul rezeg a helyiségben, és osztja meg koncentrált figyelmünket. Lakóhelyiségeink akusztikai komfortjának javítására, élhetőbbé tételére van egy egyszerű, dekoratív és egyúttal környezetbarát megoldás, anélkül, hogy kész otthonunkban falbontásra kényszerülnénk. Az URSA ACOUSTIC PANEL márkanevű, a falra képként felakasztható, magas hangelnyelési mutatóval bíró dekorpanel a hangszigetelés új generációjának dekoratív úttörője. Odafigyeléssel és szeretettel, kézi munkával készül speciális, nem éghető URSA TERRA hangelnyelő ásványgyapot termékből, amely minősítetten egészségbarát, rendelkezik nemcsak a RAL, EUCEB és ZAG-EPD minőségjelzésekkel, de a kiváló beltéri levegőminőség Blue Angel tanúsítványával is. A magyar piacra való bevezetése már folyamatban van: elsőként a belsőépítészetben örökérvényű szépséget képviselő Eiffel-torony és a római Colosseum inspirálta dekortárgyak, valamint a kellemes hangulatot teremtő varázslatos ljubljanai látkép mintájával díszített hangelnyelő panelek lesznek itthon elérhetők. A szépséget ötvözve ezzel a fenntartható, egészségbarát és környezetbarát URSA szigetelőanyaggal olyan akusztikai megoldást nyertünk, amelyen méltán akad meg nemcsak a szem, hanem a helyiségben nem kívánt, visszaverődő hangok is.

Egy vagy több akusztikai dekorpanel elhelyezésével az adott helyiségben nemcsak mérhetően, de érezhetően is csökkennek a zavaró hanghatások, köztük a visszhangok is. A termék 125-8000 Hz környezetben képes a helyiség akusztikai jellemzőinek javítására, az utózengések csökkentésére (a beszéd hangfrekvenciája az 500–4000 Hz tartományban mozog). Az URSA saját akusztikai kalkulátora segíthet annak meghatározásában, hogy a hangszigetelni kívánt helyiségben hány URSA ACOUSTIC PANEL elhelyezésével érhető el az optimális végeredmény. A 64×125 cm képméretű, mindössze 5 cm vastagságú hangelnyelő dekorpanelek ajánlottak otthoni dolgozószobák, nappalik és hálószobák akusztikai minőségének utólagos javítására, de kiváló teljesítményt nyújtanak bárok, vendéglők, éttermek, irodák, közösségi terek, konferenciatermek fülbarátabbá tételéhez is. URSA akusztikus dekorpanelek tartósak, ellenállnak a normál használatból eredő fizikai behatásoknak, magas UV ellenállással rendelkeznek, így nem kell attól tartani, hogy a napsütötte szobákban kevesebb ideig élvezhetjük áldásos hatásukat. Ahol a hagyományos megoldások csődöt mondanak, ott nem a szaktudásunkat kell szögre akasztani, hanem csak néhány izgalmas URSA akusztikus panelt, azután kényelmesen hátradőlve élvezni a „csend hangját”.

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu

Shares
scroll to top