Close

“Együtt lesz minden nap ünnep” – debütált a Nagykarácsony betétdala

A november 25-én a mozikba kerülő első magyar egész estés karácsonyi film, a Nagykarácsony zenéjében is igyekszik újat hozni: betétdala egy szerethető, mégis kortalan karácsonyi popdal, amiből kevés maradandót tart számon a hazai könnyűzene. Az „Együtt lesz minden nap ünnep” csütörtökön debütált.

A számot egy különlegesen erős alkalmi társulás készítette: a zenét hazánk legsikeresebb filmzeneszerzője, Balázs Ádám jegyzi (nevéhez fűződik az Oscar-díjas Mindenki és az Oscar jelölt Testről és lélekről), a szöveget Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere írta, a dalt Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője és a filmben is hallható gyerekkórus adják elő, a produceri munkálatokért pedig Toldi Miklós, a Magashegyi Underground dobosa, számtalan hazai rádiósláger producere felelt.
“Amikor a rendező, Tiszeker Dani felkért a Nagykarácsony zenei világának megteremtésére, tudtuk, hogy egy dal és annak a főtémája lesz a pillérünk.” – mesélt a nóta születéséről Balázs Ádám zeneszerző. – “Olyan dalt szerettem volna írni, aminek van egy kortalan és zenei világoktól és divatoktól mentes alaptónusa és a Karácsony örök szellemiségét idézi fel.
“Ez az első filmzenei munkám.” – mesélte büszkén Szepesi Mátyás, Petőfi Zenei Díjas szövegíró – “Az elmúlt években egyre több szöveget írtam felkérésre és kialakult erre egy munkamódszerem, amin keresztül megpróbálok közös gondolatvilágod keresni az előadóval.
“Első hallásra megtetszett a hangszerelés és a dal miliője” – idézi vissza benyomásait Lábas Viki. – “Nem vettem részt még karácsonyi dal születésében és úgy éreztem, hogy most már nincs bennem ellenállás és át tudom érezni ezt a szellemiséget, Matyi szövege teljesen megvett, megragadja azokat a pillanatokat és értékeket, amik számomra is fontosak, ha közös ünnepről van szó”.
KLIP: https://youtu.be/lj-RJIRtxbg  
Tiszeker Dániel egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékában Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Szerednyey Béla, Mészáros Máté és Csuja Imre gondoskodnak a könnyed szórakozásról. A Nagykarácsony tökéletes kikapcsolódás az ünnepi időszakra az egész családnak!
https://www.instagram.com/nagykaracsonyfilm/ https://www.facebook.com/NagykaracsonyFilm

Forrás: Intercom

Shares
scroll to top