Close

Rúzsa Magdi énekli a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dalát

A Máté Péter-díjas, kétszeres Fonogram- és Artisjus-díjas énekesnő, Rúzsa Magdolna énekli a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dalát. A Fight című, angol nyelvű dalt – melyet Szakos Krisztiánnal közösen szereztek – hamarosan a nagyközönség is megismerheti. Az Európa-bajnokság január 13-án, éppen 100 nap múlva kezdődik Budapesten, a mérföldkövet október 9-én családi kézilabdafesztivállal ünnepli a szervezőbizottság, a Grand Handball Day helyszíne a BOK Csarnok lesz.

„Nagy megtiszteltetésnek éltem meg a felkérést, hiszen nem minden nap ír az ember dalt egy ekkora sporteseményre. Szakos Krisztiánnal szereztük ezt a dalt is, mint a többi jellegzetes Magdi slágert” – mondta Rúzsa Magdolna az Európa-bajnokság hivatalos daláról. – A célunk az volt, hogy egy olyan dal szülessen, amit egyébként is rádiókba szánnánk. Az, hogy közben még egy ilyen jelentős esemény himnusza is lesz, csak hab a tortán. Örömteli munka volt, nagy kihívás, szerencsére gördülékenyen és gyorsan tudtunk haladni, a végeredményt pedig nagyon szeretjük.”
Az énekesnő elmondta, angolul mindig nehezebb dalt írni, hiszen magyarul gondolkodunk, de segítséget kért kollégáitól a hibák elkerülése érdekében. Sőt, ahogyan fogalmazott, „plusz fül segítséget is kért”, hogy minden elénekelt angol szó vagy kifejezés tökéletes legyen.
„A dal írásánál folyamatosan előttünk lebegett a nagy mérkőzések hangulata, ezt az érzést próbáltuk becsempészni a nótába. Bízom benne, hogy olyan lett, amit rengetegen énekelhetnek majd együtt” – tette hozzá Rúzsa Magdolna.
„Egy olyan előadót szerettünk volna választani, aki személyiségéből fakadóan sok embert tud megmozgatni, és akinek a dalát mindenki magáénak érezheti majd” – fogalmazott Kovács Barbara, az EHB 2022 Kft. ügyvezető igazgatója. – Energikus, lendületes dalt álmodtunk meg, amely hatással lesz a szurkolókra, a sportbarátokra és a játékosokra, az Európa-bajnokság főszereplőire is. Örülünk, hogy Rúzsa Magdi személyében hiteles, népszerű előadót nyerhettünk meg a feladatra. A kézilabdarajongóknak még egy kicsit várniuk kell a premierre, de nyugodtan mondhatom, hogy olyan lesz, amilyet szerettünk volna: magával ragadó, érzelemdús és lelkesítő, amely ötvözi Magdi hangzásvilágát, stílusát a lelátón várhatóan uralkodó hangulattal.”
A dalt előreláthatólag novemberben ismerhető meg a nagyközönség.
Az Európa-bajnokság 100 nap múlva, 2022. január 13-án kezdődik Budapesten, Szegeden és Debrecenben.
Ezt az újabb mérföldkövet az Eb hazai szervezőbizottsága egy egész napos családi kézilabdafesztivállal ünnepli a BOK Csarnokban október 9-én, melyre minden kézilabdabarátot várnak.
A Grand Handball Day alkalmával gálamérkőzések, kézilabda-bemutatók és különböző szórakoztató aktivitások várják az érdeklődőket, akik a magyar válogatott jelenlegi és korábbi tagjaival is találkozhatnak.
A Grand Handball Day programjáról bővebben az alábbi linken vagy az esemény Facebook oldalán lehet olvasni:
https://www.watchgamesseemore.hu/jon-a-grand-handball-day-a-kezilabdazas-napja/
https://www.facebook.com/events/1014965745738900/
A rendezvényen koronavírus ellen védett és védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. A válogatott játékosokkal történő találkozás, közös fotó és egyéb program során a rendeltetésszerű maszk használata kötelező!

Forrás: EHB 2022

Shares
scroll to top