Close

New Times Racing: a MAMI Kupa utolsó hétvégéje drámai fordulatokkal csapott le

Hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa idei utolsó fordulója, amelynek az Euroring adott otthont. A New Times Racing színeiben Ádám Róbert, Borsándi Botond, Kecskés Bence és Ochtinszki ’Okta’ László is rajthoz állt.

Szombaton a MAMI sorozaton belüli Kupa nap etapjai zajlottak, amelyen Bence és Robi a betétfutamban indultak nagy reményekkel, sajnos azonban mindketten idő előtt fejezték be a napot… Kecskés Bencét érte utol elsőként a technika ördöge, ugyanis a második időmérőn a kartergáz elvezető cső megtörtsége miatt kinyomódott alóla a váltó szimering, így a hátsó kerékre került olaj miatt elesett.  A versenyt pedig el sem tudta kezdeni. Ádám Róbert mindkét időmérőt remekül teljesítette, a második rajtkockát szerezte meg.  A futamon viszont egy versenybalesetbe keveredett, aminek következtében a blokkjából kitört egy darab. Így idő előtt fejezte be a versenyt.

Borsándi Botond az YT 125 4T kategória időmérőjén az Országos Bajnokságon a második leggyorsabb időt motorozta, a futamon hamar az élre is tört, nem sokkal később a pálya hátsó részén lassulni kezdett. Elevickélt a boxutcáig, de technikai hiba miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Érthető módon a csapatvezetés és a versenyzők két technikai hibával és egy versenybalesettel a hátuk mögött teljes letargiában zárták a napot.

Vasárnap mindenki újult erővel érkezett meg, hiszen Botira még egy időmérő és két verseny várt. Az előző napi technikai hibát kijavítva fokozatosan javuló köridőkkel, konstans motorozással mindkét futamon másodikként intette le a kockászászló. A betétfutamon indulók között Robi a kijavított blokkal, szépen helytállt az időmérő edzéseken és a versenyen is. A második leggyorsabb köridőt, a futamon egy 2. helyezésre váltotta.

Okta az országos bajnokság szabadedzésén a kiváló harmadik helyen végzett. Az első időmérőn tizedikként ért be. Majd a második időmérőn őt is utolérte a balszerencse, ami egész hétvégén ott ólálkodott a New Times Racing körül. Laci ugyanis kicsúszott és ráesett a vállára, emiatt nem is tudta folytatni a napot. Kórházba szállították csonttörés gyanújával. A csapat ezúton is szeretne neki mielőbbi felépülést kívánni.


Mint azt a mondás is tartja ember tervez, Isten végez. Mindenki egy aranyban gazdag szezonzáró fordulóra készült, de a technika hibák most lesújtottak a csapatra. Nyilván a motorsport egy ilyen kávéház és nem is adhatja ki mindig a lépés. A hibákból tanulva, és a jövőre tekintettel azokat kijavítva, a hétvégét a megszerzett ezüstökkel és a remek hangulattal, és Laci miatt egy enyhe szívszélütéssel zártuk a szezont. 

A csapatvezetés büszke a versenyzői fejlődésére, jövőre folytatjuk a sorozatban helytállást, köszönjük hogy minket választottatok. És köszönjük a MAMI kupa szervezőinek, lebonyolítóinak, helyszíneinek, résztvevőinek a remek hétvégéket, és köszönjük szépen támogatóinak az egész éves bizalmat, érdemeink és érmeink Veletek valósulnak meg!

Shares
scroll to top