Close

Rally Croatia: Lallerék felkészültek az 1500 km-es kihívásra!

Mostanság versenytől versenyig ér a Laller Racing Dakar Team programja, hiszen a csapat alig néhány napja még Kalocsán versenyzett, most pedig már Horvátországban várja a rajtot. 

Ami nem lesz piskóta, hiszen Lallerékre hat nap alatt 1500 kilométer vár. Hegyek, völgyek, erdő és tenger, a srácoknak mindenfajta kihívásból és terepviszonyból jut majd bőven. A terepmotoros kontingens már a helyszínen tartózkodik, innen adott rövid beszámolót lapunknak Horváth Lajos „Laller” csapatvezető: 

„Nagyon vártuk már, hogy elinduljunk, hiszen Horvátországban remek az idő, tulajdonképpen még mindig tombol az indián nyár. Az idei esztendőre több 3-5 napos, hosszútávú versenyt néztem ki magunknak, és arra számítok, hogy ez is olyan lesz, mint a nemrégiben Lengyelországban lezajlott Rally Breslau. Szervezésileg hasonló profizmust várok, míg a talajviszonyok bizonyosan mások lesznek: sziklás, kemény terep várhat ránk, mindez a hegyek és a tenger közelségével egy olyan közeget ad, amit nem mindennap tapasztalunk. Éppen ezért elvárásokat és eredménykényszert sem helyeztünk magunkra, Klíma Gábor csapattársammal arra törekszünk, hogy motorozzunk egy jót. Gáborral ez egy új felállás, hiszen eddig még nem versenyeztünk együtt külföldön, de bizakodó vagyok, hogy méltón tudjuk majd képviselni a magyar színeket. 

Az ilyenkor szokásos adminisztratív és technikai átvétel végeztével már tegnap is nyeregbe pattantunk, és teljesítettünk is egy rövid, 9 kilométeres bemelegítő szakaszt, na meg egy 50 km-es etapot, amelyet nagyon élveztünk. A horvátok néhány dologban eltérnek az otthon megszokott terepralis protokolltól, de eddig csak a legjobbakat mondhatom a rendezésről. Egy gyönyörű helyen, közel a tengerparthoz depóztunk le, és izgatottan készülünk a rajtra.” – nyilatkozta a Dakart is megjárt váci sportoló.  

Shares
scroll to top