Close

Megtartotta 38. közgyűlését az Ipartestületek Országos Szövetsége

Megtartotta 38. közgyűlését az Ipartestületek Országos Szövetsége
Szeptember 9-én tartotta éves közgyűlését az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ). A nemzeti ünnepünk, március 15-e alakalmából adományozott kitüntetéseket a járványhelyzet miatt a közgyűlésen adta át Németh László, az IPOSZ elnöke.

A Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban rendhagyóan indult az IPOSZ 38. közgyűlése. Németh László, az IPOSZ elnöke könnyek között emlékezett Kurucz Zsigmondra, az IPOSZ tiszteletbeli örökös elnökére. Beszédében elmondta, hogy Kurucz Zsigmond társadalmi megbízásokat vállalt a KlOSZ-ban, majd az IPOSZ-ban. A tettvágy, hogy mások boldogulásáért is tegyen valamit, élete végéig nem csillapodott. Tárgyalt a német, osztrák, olasz kézműves kamarákkal. Közben találkozott a világ vezető politikusaival, akik mind elismerésüket fejezték ki azért, amit a magyar iparosok önszerveződésük demokratizálása érdekében tettek. Szakmai és társadalmi munkájának minőségét számos magas állami kitüntetés fémjelzi. Búcsúztatása 2021. szeptember 16-án 12:00 órakor lesz a Farkasréti Temető 1-es ravatalozójában.
Németh László megnyitó beszédében hangsúlyozta: „ Mindnyájan látjuk és megéljük a körülöttünk egyre gyorsabban változó gazdasági és társadalmi valóságot. A kérdések sokasodnak, a válaszok bizonytalanok, és a járvány további menete is nehezen megjósolható. Ilyen helyzetben nem könnyű terveket készíteni.” Értékelése szerint egy olyan országban élünk, ahol lövészárkokat ásunk az országon belül, pedig a nemzeti létet fenyegető jelenségek kívülről jönnek. Egy olyan szervezet, mint az IPOSZ, azt teheti, hogy megőrzi a nyitottságát a változások megtanulására, a hagyományok megőrzésére. „Nem adjuk fel az értékeinket, hanem harcolunk érte, tudva azt, hogy nem csak magunkat, hanem egy egész gazdasági réteget, egy életformát, egy létezési formát védelmezünk egy kis nemzet fennmaradása érdekében” – fogalmazott.
Kitért arra, hogy mindenben partnerségre törekednek, majd felolvasta azt a nyilatkozatot, amelyben tevékenységük néhány fontos szempontját fogalmazták meg.


Németh László ezt követően a nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából adományozott kitüntetéseket adta át. Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Nagy József cipészmester, és Mórocz Istvánné könyvkötő mester. A Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatú kitüntetést vehette át Gaál Ottó szobafestő-mázoló-tapétázó mester. A MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetésben részesült Csikós László, a Jászárokszállási Ipartestület elnöke a város fejlesztése érdekében végzett példaértékű munkája, valamint a helyi közösségi életben vállalt szerepe elismeréseként.
Forrás: IPOSZ Fotók: Juhász Melinda

Shares
scroll to top