Close

RepTár Piknik – Piknikezz a repülők árnyékában!

A RepTár 5 éves születésnapja alkalmából 2021. szeptember 4-én a belépés díjtalan. A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja az érdeklődőket.

Beszállókártyával különleges gépekbe engedünk betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra kinyílik a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.
A Zorb Ballba, egy hatalmas felfújható labdába bújva élvezhető a sebesség és a gurulás élménye, amihez egy 18 méter hosszú pálya is rendelkezésre áll. A fiatalok mellett a felnőttekre is gondoltunk, éppen ezért a két méter magas Zorb labdák mellett, három méter magas labdákkal is készülünk! Ez is egy igazi extrém szórakozási lehetőség!
A Bunge Run egy olyan felfújható pálya, ahol a kötél ellenállásával kell megküzdeni kortól, nemtől és súlytól függetlenül. A játékot lehet egyedül játszani, de élvezetesebb párban!
A nap folyamán többször beindításra kerül egy AS-62 típusú repülőgépmotor, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.
A Felelős Szülők Iskolájaval együttműködve tudományos játszóházzal, játékos művészeti feladatokkal és érzékenyítő tréninggel várják a látogatókat.
RepTár Szabadegyetem Szülői Klubja program keretén belül alkalom nyílik beszélgetésekre a szülőségről, iskolaérettségről szakértővel, valamint „szuper szülő“ vizsgát tehetnek az érdeklődők.
A RepTár udvarán kialakításra kerül egy lézerharc pálya, ahol lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen. Egy fantasztikus csapatjáték, amely fejleszti a gondolkodást, a vezetési készségeket és a csapatmunkát.
Budapest – Nyugati pályaudvarról 204-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a Szolnok vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be várhatóan 11:00 óra körül. A patináns kocsikat és a mozdonyt 16:00 – 17:00 között tekinthetik meg a látogatók.
Érkeznek a Katonai Toborzók, az udvaron drónreptetés lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválás, századjelvény készíthetnek a gyermeksarokban a kicsik és nagyok.
Elő a meleg pulóverekkel, puha takarókkal! Kezdetét veszi az Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán programsorozat, melynek első filmjei a RepTár Pikniken kerülnek levetítésre.

  1. szeptember 04. 19:30-tól
    Szabad Ég Alatt – Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán
    A kellemes őszi estéken egy kis mozizásra invitál a RepTár. A szeptember 4-én induló programsorozat első két filmje az Őrjárat az égen 1 része, valamint az Airplane!.
    Őrjárat az égen 1. rész (1969-ben készült négyrészes fekete-fehér magyar filmsorozat első része): A Repülőműszaki Főiskolán tanuló fiatalok és oktatók mindennapjait mutatja be a filmsorozat. Majd – a Főiskola elvégzése után – a repülős élet mozgalmas napjait.
    Airplane! (1980-as amerikai vígjáték): A vígjátékban egy utasszállító repülőgép kerül nagy slamasztikába, mivel a gépen romlott halat szolgálnak fel az utasoknak, ráadásul a pilóták is ételmérgezést kapnak. Az utasok között van Ted Pájnascsősz, aki légiutaskísérő szerelme miatt szállt fel a gépre, hogy kapcsolatukat mentse. Ted korábban pilótaként szolgált a háborúban, de egy tragikus kimenetelű akció miatt betegesen fél a repüléstől. Most azonban össze kell szednie magát, mivel ő az egyetlen, aki képes lehet épségben lehozni az utasokat.
    A mozi piknikre a belépés díjmentes.
    További mozi piknik tervezett időpontjai: szeptember 10.; szeptember 18.; szeptember 25.; október 2.
    További információk: www.reptar.hu
Shares
scroll to top