Close

„Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadára készül az ország 3 térségében. Az év első eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban 2 napos programfolyama május 29-30-án zajlik Kecskemét közelében a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn.
A rendezvénysorozat sajátossága, hogy az erdei sétákat, kézműves foglalkozásokat, a klasszikus és népzenei koncerteket különösen értékes és szép természeti környezetben tartja. A Nyíri erdő és Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei, hársfái és szilfái nemcsak rendkívüli természeti értékeket jelentenek, hanem varázslatos helyszínt biztosítanak a programoknak, melynek célja az erdő és a zene, a művészetek erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget itt. A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat.
A „Muzsikál az erdő” szeretné felhívni a figyelmet, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért. Az egymás iránt érzett felelősségvállalás egyik legszebb példája az önkéntes véradás, amelyet a Magyar Vöröskereszt évtizedek óta szervez a lakosság körében, most először a „Muzsikál az erdő” rendezvényen is.
A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban május 29-én, szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén zajlik. A gyereknapi hétvégén a gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások és Ludas Mátyás bábelőadása várja. A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör lombkoronája öleli körül az erdei rendezvénytereket. Itt szólal meg a Kodály Iskola tehetséges növendékeinek bemutatkozása, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar magával ragadó hangulatú koncertje, Csík János és a Mezzo előadása. Erdei élményséta várja népzenei meglepetésekkel az érdeklődőket, melynek a témája az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben, vezetett túrán ismerhetik meg a gyógynövények titkait is. Erdei divatbemutatót tart a környezettudatosság jegyében a Réthy Fashion, a népviselet bemutatót pedig Romsics Ignác néprajzkutató vezeti.
Május 30-án Lakitelek – Tőserdőn szerveződik a „Muzsikál az erdő” különösen színes és gazdag gyermeknapi programja a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat, érkezik hozzánk a Lóca Együttes és a Batyuszínház. Ezen a napon derülnek ki a „Muzsikál az erdő” 2021-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás egész nap megtekinthető, melyet Varró Dániel költő nyit meg. Valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra bíztatjuk, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. Szakvezetéses erdei séták indulnak kicsiknek és nagyoknak természetvédelmi értékeink felfedezésére, a sportolni vágyókat pedig bíztatjuk, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei csemegét, mint az In Medias Brass rézfúvós quintett, Palya Bea és a Talamba ütőegyüttes.
A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvény csak példás összefogás, együttműködés eredményeként jöhet létre. A rendezvény szervezése során a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett, Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., Kecskemét Város Önkormányzata, Bács-Kiskun Megye Önkormányzata, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Városi Civil Kerekasztal szervezetei, az erdőgazdálkodók és a környezetvédelmi szakemberek, valamint a művészek, civilszervezetek – a kecskeméti Kodály Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub, – közös munkájának eredménye. A rendezvényt támogatja az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.


A járványidőszakban sokan találták meg az erdőben a kikapcsolódás lehetőségét. A programok szabad erdei környezetben, a kidolgozott rendezvénylátogatási protokoll betartásával az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően látogathatók. Ez lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük. A rendezvénylátogatási protokoll betartásában számítanak az érdeklődők együttműködésére, melynek legfontosabb eleme a helyszíni regisztráció és a megfelelő távolságtartás.
Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2021-es év „Muzsikál az erdő”-re. Részletes információ, programok a www.muzsikalazerdo.hu honlapon.
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!
Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top