Close

Kecskés Bence: „Pozitív irányba billent a mérleg nyelve Mugellóban”

A New Times Racing versenyzője, Kecskés Bence a 2021-es szezon első versenyhétvégéjéről bizakodóan tért haza.

A magyar versenyző és családja szerdán megérkeztek Mugellóba, ahol a csütörtöki szabadedzéseken már nyeregbe is pattant. Csapatával igyekezett megtalálni a legideálisabb beállításokat. Bence folyamatosan egy technikai hibára panaszkodott, ami nem volt látható a telemetriában, így csak egy szakavatott szem szúrhatta ki, hogy a problémát a kuplungszerkezet két tárcsájának anyagminőségbeli különbözősége okozza. Sajnos csak a két időmérő után lett meg a probléma forrása, így a mért edzéseken a 23. helyen végzett.

Szombaton a tavaszinak mondható 13 Celsius fok mellé hideg szél társul. Az NTR pilótája az első versenyen javított az időmérős körén, ráadásul 8 helyet előzve, a 15. pontszerző helyen intette le a kockás zászló.



A vasárnapi warm up-on Bence folyamatosan gyorsult. Az ottani jó ritmust sikerült átvinnie a futamra is, ahol már olyan jól ki tudta motorozni a technikát, hogy a váltó végáttétele rövidnek bizonyult. Ráadásul a hűvös miatt le kellett ragasztani a hűtőrács egy részét, ennek eredményeképp viszont elkezdett túlmelegedni a motor, így arra is figyelnie kellett, hogy ne érje el a kritikus tartományt a hőfok. Bence megfontolt motorozással is hatalmas csatákban vett részt. Az egyenesekben elvesztett időt próbálta visszahozni a kanyarokban. Végül pedig a 18. helyen ért célba.

Kecskés Bencének sikerült felemelkednie korábbi felelmein, melyet a pálya egyedi furcsaságai ültettek el benne. Ennek köszönhetően pontszerző helyen végzett, a népes, 35 fős mezőnyben. A csapata elégedett a teljesítményével. Nincs megállás, hiszen a következő fordulót május 15-16-án rendezik Misanóban.

Írta: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Shares
scroll to top