Close

New York-i ápolónő az első, aki megkapta a koronavírus elleni oltást az Egyesült Államokban

Sandra Lindsay az intenzív ellátásban dolgozik egy New York-i kórházban és élő virtuális ceremónia keretében kapta meg az injekciót.

Az Egyesült Államok leköszönő elnöke, a republikánus Donald Trump Twitter-üzenetében üdvözölte az oltások megkezdését. „Az első oltást beadták. Gratulálok Egyesült Államok! Gratulálok mindenkinek!” – fogalmazott.
A vakcinát az országban először egy kiemelt populációs csoportnak adják be: az egészségügyi dolgozóknak és az idősek otthonában élőknek.
Lindsay bármely más oltáshoz hasonlónak írta le tapasztalatait. „Jól érzem magam, és megkönnyebbülést érzek” – mondta el és arra kérte az összes amerikait, hogy „vegyék ki részüket” és oltassák be magukat. „Remélem, ezzel hazánk történetében egy nagyon fájdalmas időszak végét kezdjük” – tette hozzá.
Az oltás beadása egy olyan időszakban történik, amikor az esetek száma egyre növekszik az Egyesült Államokban, az országban már 299 000 haláleset tartanak nyilván.
Andrew Cuomo New York kormányzója, aki virtuálisan vett részt az ünnepségen, elmondta Lindsay-nek, hogy reméli, hogy az oltás „biztonságot” fog adni neki és más munkavállalóknak.
„Az oltás kritikus tömeg elérésének folyamata hónapokba fog telni. Tehát ez a fény az alagút végén, de ez egy hosszú alagút” – mondta a kormányzó, aki megismételte azt az üzenetet, hogy a lakosságnak továbbra is tiszteletben kell tartania a társadalmi távolságtartó intézkedéseket.
A Pfizer / BioNTech oltóanyagát tartalmazó szállítmány vasárnap elhagyta a vállalat michigani üzemét. Az adagokat száraz jéggel ellátott dobozokban küldték el, ami -70 Celsius-fokon tartja őket, a vegyület tartósításához szükséges hőmérsékleten.

losandes.com.ar / france24.com

Shares
scroll to top