Close

Olvass zenével!

Szabó András fiatal, első könyves szerző munkája érdekes összefonódása irodalom és zene kapcsolatának.

A regény egy lakótelepi társaságról szól, akik kezükbe vették a sorsukat. A rendszerváltás bizonytalan éveiben csak a barátságukra számíthattak, és vágyaiktól elvakultan rohantak a csábító, de kilátástalan jövőbe. Az irodalom, a képzőművészet és a zene kapcsolata régóta foglalkoztatja az alkotókat, Szabó András az olvasás mellé zenei lejátszási listákat is ajánl visszafogott hangerővel, háttérzeneként.

 „…Kovács István basszusgitáros segítségével, a Deák Bill Blues Band-el járhattam az országot, blues és rock legendákon nőhettem fel, később a Depeche Mode zenéjén ke­resztül jutottam el az elektronikus zene világáig. A kilencvenes évek generációi a világot követő zenei irányzatok alakulását nem csak hallgatta, hanem megélte. A kulcsos gyerekek törté­nete egy nosztalgikus lenyomat, amiben a szereplőim több eset­ben valós emberek jellemvonásaiból épülnek fel, és a történetben valós események töredékeit is használtam. Mindenkiről kell szólnia, és senkiről sem, mert én nem azt akartam megírni, ami megtörtént, hanem azt, ami igaz.

Köszönettel tartozom Marton Máriának, Földes László Hobó­nak, Koltai Róbertnek és Geszti Péternek. Őszinte kritikájuk és bátorításuk biztossá tett abban, hogy jó úton járok.”

A kötet megjelenéséhez mi is gratulálunk a szerzőnek!

Shares
scroll to top