Close

Madarak fényben és árnyékban 2020 – fotópályázat

Madárfotó-pályázatot hirdetnek a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében. A profi és amatőr fotósok számára egyaránt nyitott pályázat eredményhirdetése november 28-án, a Sokadalom napján lesz. A fotópályázat kiírója az Envirotis Holding Zrt., a Tatai Vadlúd Sokadalom főtámogatója.

A Tatai Vadlúd Sokadalmat már 20 éve szervezi a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködésben. Az ország minden tájáról érdeklődőket vonzó rendezvényt csaknem 150 önkéntes segíti. A támogatóknak köszönhetően a Sokadalom évről évre egyre gazdagabb, színvonalas szakmai programot kínál az érdeklődőknek. A rendezvény főtámogatója az Envirotis Holding Zrt. A cégcsoport szervezésében hirdetik meg az Envirotis – Madarak fényben és árnyékban – 2020 fotópályázatot. A kiírással hivatalosan is elkezdődtek a Sokadalom előkészületei, hogy méltó módon és számos új elemmel bővülve ünnepelhesse az egész ország madárszerető közössége azt a különleges jelenséget, amit a tatai Öreg-tó vizén évről évre megjelenő, vonuló vadludak tízezrei jelentenek.

Pályázni olyan fotókkal lehet, amelyeket nem neveztek be más kiírásra. Csak etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el a szervezők, azaz olyanokat, amelyek készítésekor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozta. A pályázat nyitott, sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött. A kiírás részletes feltételei a pályázat weboldalán olvashatóak: https://envirotis.hu/fotopalyazat/.

Fotót a két hónapos pályázati időszak alatt lehet beküldeni: 2020. július 20. és 2020. szeptember 20. között. Az eredményhirdetés helyszíne és időpontja: Tatai Vadlúd Sokadalom, 2020. november 28.

A pályázat értékelését hét tagú zsűri végzi, elnöke Potyó Imre, környezetkutató, természetfotós, rangos nemzetközi pályázatok többszörösen díjazott fotósa. Mellette fotósok és természetvédelmi szakemberek vesznek részt a zsűri munkájában, köztük lesz a tavalyi, Madarak a víz tükrében – 2019 fotópályázat első helyezett fotósa, Szűcs Boldizsár. A pályázat médiatámogatója a National Geographic Magyarország.

Az értékes díjak mellett az Envirotis Holding publikációs lehetőséget is biztosít a pályázóknak, a legjobb fotókat a pályázat honlapján túl egy színvonalas albumban, valamint kiállításon is bemutatják.

További információ: fotopalyazat@envirotis.hu

Shares
scroll to top