Close

A Soharóza két divatkoncertje látható hétvégén a Városmajorban

Augusztus 1-jén és 2-án, szombaton és vasárnap a Soharóza kórus lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon; Az ügy és a Tabu kollekció című, catwalk concert műfajú produkciókat mutatják be.

A Halas Dóra karnagy és Nagy Fruzsina jelmeztervező nevével fémjelzett catwalk concert komplex módon hat a nézők érzékeire: egyszerre tekinthető extravagáns ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatónak és extrém zenei élménynek, amely vetítésekkel és fényjátékkal teszi még hangsúlyosabbá a darabok mögött álló mondanivalót – olvasható a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Tabu kollekció című darab hétköznapi frusztrációink mélyére kalauzol el, míg Az ügy a hivatali ügyintézés jól ismert útvesztőiben figurázza ki annak számtalan csapdáját.

Forrás: We Love Budapest

Többek között életre kelt sárga csekkek, modellekként vonuló betegségek és erdei vadak, vagy dervisként pörgő ingatlanmágnások jelennek meg a színpadon a Soharóza kórus produkcióiban. A két 60 perces előadásban olyan tabutémák, érzetek és élettelen tárgyak öltenek testet új minőségben, amelyeknek sokszor még a meghatározása is komoly feladat – olvasható a produkciók ismertetőjében.

Mint írják, a Soharóza több mint 10 éve működik kísérleti kórusként, a Tabu kollekció 2016-os premierje óta pedig számos fesztiválon és országban mutatták be catwalk concertjeiket. Az előadásokért helyet kaptak a Fidelio 2018-as Kult50 válogatásában, a színikritikusok 2019-es díjátadóján elnyerték a legjobb jelmeznek járó díjat, a Highlights of Hungary 2019-es díjátadóján a tíz legizgalmasabb magyar projekt közé kerültek, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete pedig Nagy Fruzsinának ítélte Az év jelmeztervezője elismerést a Tabu kollekció című előadásért.

A két előadás először látható ugyanazon a hétvégén, két egymást követő napon.

Forrás: MTI

Shares
scroll to top