Close

Modern kivitel, időtállóság és hőkontroll találkozása

Ahogy a divatirányzatok, úgy a tetőtrendek is folyamatosan változnak. A korábbi mediterrán stílus helyett ma leginkább a letisztultabb forma- és színvilág, a szürkés árnyalatok dominálnak. Egyes Terrán ZENIT tetőcserepek a ClimaControl felületkezeléssel egyszerre felelnek meg az esztétikai elvárásoknak és a hőmérsékletszabályozás kívánalmainak is, a napelemes tetőcserép pedig kitűnő megoldást kínál a fenntartható, környezettudatos építészet felé vezető úton.

A családi házakon a tetőcserepek vannak a legtöbb megpróbáltatásnak kitéve: ellen kell állniuk a hőmérséklet-ingadozásoknak, az erős szélnek, valamint a jégesőnek, nyáron a tűző napsütés és a hatalmas viharok váltakozásának, télen pedig a havazásnak és a fagyoknak.

Az időtálló beton, letisztult dizájn
A Terrán tetőcserepek alapanyaga, a beton, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír. Vízfelvétele minimális, tömörsége miatt alig szívja magába a nedvességet, ezért nem ingadozik a tető súlya, ami a szerkezetre is jótékony hatással van, illetve a fagyás-olvadás ciklusok váltakozása sem károsítja a cserepet. Teherbírása rendkívüli, emiatt nagy tömegű hó és jég sem okoz rajta törést, a héjazat megfelelő tömegével pedig nő a tető viharállósága, hő- és hangcsillapító ereje
A környezeti hatások elleni védekezést megfelelő felületkezeléssel tehetjük még hatékonyabbá, hiszen a cserepek felülete így fokozottabban ellenálló lesz. Taszítja a szennyeződéseket, tehát a mohásodás kevésbé jellemző, a nagyobb mennyiségű füstgázok lerakódásával és maró, fakító hatásával szemben is hatékonyabban véd. Bizonyos felületkezelésű tetőcserepekkel a tetőtér felmelegedése is mérsékelhető.
A Terrán ZENIT tetőcserép a gyártó egyik legmodernebb terméke, nem mindennapi megjelenést kölcsönöz otthonunk számára: szinte mágnesként vonzza a tekintetet, kiemeli tetőnket a környező ingatlanok közül. A modern dizájn szerint a palettát a sötétebb árnyalatok– fekete és szürke – uralják: Carbon, Grafit, Onix, Gránit, Grosso-Onix, Space és Moon színekben érhető el, valamint a Mars rendhagyó, vörösesebb változatában. Egy kis érdekességet csempészhetünk a letisztultságba, ha a Zenit Ódon cserép több raklap egyidejű felbontásával kerül föl a tetőre, ugyanis a gyártástechnológiából adódó véletlenszerű mintázatnak köszönhetően igazi kevert hatást érünk el.

Hőkontroll a valódi lakókomfort szolgálatában
A sötétebb tónusú cserepek terjedésével mind nagyobb hangsúlyt kap a hőmérséklet-szabályozás kérdése is. A fekete erőteljesebben melegszik fel, hiszen az infravörös sugarak nagy részét azonnal elnyeli, ezt figyelembe véve pedig még inkább fókuszba kerül a hővédelem. A Terrán olyan felületkezelési módszert dolgozott ki, amellyel – más Terrán tetőcseréphez viszonyítva – akár 10°C-os hőmérsékletcsökkenés mérhető a panelek hátoldalán. Ennek köszönhetően a ClimaControl eljárással kezelt cserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el felületkezelés nélküli társaikhoz képest, így csökken a tetőtérre nehezedő hőteher és növekszik a komfortérzet.
A ClimaControl eljárás a klíma megfelelő szinten tartása mellett a hosszú távú célok kielégítését is szolgálja. A Terrán ClimaControl technikával kezelt cserepek ugyanis felveszik a harcot az energiapazarlással szemben, megfelelően beállítva a belső hőmérsékletet, így csökkentik vagy teljesen meg is szüntetik a légkondicionálók használatának szükségességét, redukálva az energiafelhasználást. A ClimaControl felületkezeléssel kérhető Terrán ZENIT tetőcserepek jótékony, pénztárca- és környezetbarát megoldást, valamint esztétikus megjelenést jelentenek, matt és fényes kivitelben érhetők el.

Gondoljon már most a jövőre!
Ha a modern dizájn mellett a kifizetődő, gazdaságilag és a bolygó megóvása szempontjából is legmegfelelőbb kivitelezést szeretnénk választani, akkor a Terrán ZENIT ClimaControl a legjobb választás! Érdemes tehát hosszú távra tervezni!
Ha valaki elkötelezett a környezettudatos, fenntartható építészet mellett, de későbbre tervezi napelemes tetőcserép beszerzését, annak is kitűnő választást jelent a ZENIT. A termékcsalád elemeinek mérete és formája ugyanis kompatibilis a Terrán Generon napelemes tetőcseréppel, tökéletesen illeszkednek annak paneleihez és belesimulnak a tető síkjába. A Generon napelemes tetőcserép a forradalmi innovációnak köszönhetően lépést tart a lakosság elvárásaival, és professzionális választ ad korunk technológiai kihívásaira. A gyártó a napcellákat speciális módon integrálja az egyes tetőcserepekre, olyan formán, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított.

A tetőcserepek új generációja így a megszokott szerepeken túl energiát termel az otthon lakói számára, kompromisszumok, lemondások nélkül.

Forrás: https://amiotthonunk.hu/

Shares
scroll to top