Close

Indul a bajnokság, a Gender Racing Team a csúcsra törne

Egy megcsúszott szezonkezdet, két teljesen új F4-es versenytechnika, két új, rettentően tehetséges fiatal pilóta. Eddig ez a 2020-as év mérlege, de a Gender Racing Teamnek feltett szándéka, hogy minden nehézség ellenére tovább folytatja a kupák és bajnoki győzelmek halmozását.

Ezen a hétvégén végre beindul a küzdelem Magyarország legnagyobb formaautós istállójának is, a csapat Horvátországban, a Grobnik Autdrómon csap majd a lovak közé. A két fiatal pilóta, Berta Benjámin és Michl Oliver nagyon várják már a rajtot, és azt, hogy az elmúlt hétvége remek szereplése után élesben is megmérettethessék magukat. Mindkét fiatal számára új lesz a kihívás, és ismeretlen lesz a pálya, de a srácok extra motiváltak:

„Rengeteget dolgoztam szimulátoron, valamint sok-sok onboard videót néztem meg a grobniki aszfaltcsíkról, amelyen még nem volt szerencsém gurulni. Bár a pálya még ismeretlen, nagyon tetszik, izgalmas a vonalvezetése, tele van technikás kanyarokkal, egész biztosan élvezni fogom. Annak ellenére, hogy ez lesz az első éles, bajnoki pontokért zajló versenyhétvégém egy formula autó volánja mögött, győzni szeretnék a kategóriámban. Nagyon várom már, hogy autóba pattanjak, szerintem izgalmas hétvége vár ránk!” – mondta rendkívül elszántan Berta Benjámin.

Ehhez természetesen csapattársának is lesz néhány szava: a két fiatalember között lehetetlen mércét felállítani, mindkét srác pokolian gyors, elszánt, és élvezi a csapat támogatását. Mich Olivér a salzburgringi remek teljesítménye után most is erős dobogós helyezésben bízik:

„Számomra is ismeretlen még a grobniki aszfaltcsík, ám mivel a vonalvezetése és a ritmusa is hasonlít a Salzburgringre, ezért szerintem feküdni fog nekem. A debütáló versenyem óta sokat edzettem, sportoltam, igyekeztem megtartani a testi-lelki egyensúlyt. A pályáról rengeteg belsőkamerás felvételt néztem, így nagyjából tudom, mire számíthatok. Hasonló körülményekre készülünk, mint amit Ausztriában tapasztaltunk, de a várható rapszódikus időjárási ellenére is a dobogó valamelyik foka a cél. Én már pár napja Horvátországban vagyok, és nagyon várom, hogy a csapat is megérkezzen, és végre újra versenyezhessek!” – zárta mondandóját Michl Oliver.

A srácokhoz hasonlóan Gender Tamás is rendkívül motivált, és kimondva is nagyon magasra emeli a lécet a fiatalok előtt:

„A szenzációs osztrák debütáló versenyünk után mi más céllal indulnánk útnak, mint a győzelem? Kihívásokkal teli hétvége elé nézünk, ez már ott eldőlt, amikor megtudtuk, hogy a járványügyi korlátozások miatt ezúttal csak szűkített csapatlétszámmal mehetünk Horvátországba. A helyzettől nem tartok, minden tekintetben felkészült a csapat a ránk váró kihívásokra, amelyekből az előző hétvégén már alapos ízelítőt kaphattunk Ausztriában. Tűző nap, eső és vihar, erős szél, a srácok megmutatták, hogy minden körülmények között képesek helytállni. Bizonyosan izgalmas lesz ez a hétvége is, de bízom a csapatomban, és a jó eredményben!” – nyilatkozta a csapatfőnök.

Shares
scroll to top