Close

Új autó, új pilóták – UPDATE-et nyomott a Gender Racing Team

A felkészülés és a tesztek után, ha komoly késéssel, de a Gender Racing Team is nekivág a versenyszezonnak. Az istálló a hétvégén a festői Salzburgringen méreti meg magát egy meghívásos versenyen.

Nem csupán a körítés szokatlan, de a felállás sem lesz mindennapi, ugyanis a Salzburgring Motorsport Festival-on két új pilótával, és két teljesen új versenygéppel kezdi meg az idei szereplését az istálló. Az F4-es technikák volánja mögött Berta Benjámin és Oliver Michl személyében két nagyon fiatal, a gokart világából megérkező ifjonc fog debütálni.

A srácoknak ez lesz az első éles bevetése a formaautózás világában. Az osztrák Drexler Formel Cup értékelésében rendezendő versenyekre megfelelően felkészült a csapat, és a versenyzők is. A hazai pályán mélyvízbe ugró osztrák származású Oliver Michl nagy reményekkel tekint a hétvége elé:

„Ez lesz az első alkalom, hogy egy formula autóval versenyezhetek. Úgy gondolom, a teszteken sikerült jól felkészülnöm, amelyben Rónai Tamás mentorálása nagyon sokat segített. A három gyakorlás alkalmával sokat fejlődtünk, és a mostani futamokon is ez a célom, a tapasztalatszerzés. Egy remek csapat áll mögöttem, minden összeállt ahhoz, hogy szép eredményeket érjünk el együtt. Én magam nagyon fogok igyekezni, hogy minél erősebb teljesítménnyel rukkoljak elő itt, és a szezon további részében is.” – mondta el Oliver.

Berta Benjámin sem ismer kiesett időt, az F4-es tesztek között gokartozással, és egy győzelemmel hangolt az ausztriai hétvégére: 

„Nekem is újdonság a forma autó, de a csapat által szervezett három teszten sikerült belerázódnom és felvenni a ritmust. Sokat dolgoztam azon, hogy versenyképes legyek, és bár a gokarthoz képest nagy ugrás az F4, a kezdetektől fogva otthon érzem magam a pilótafülkében. A csapat bízik bennem, a hangulat családias, minden adott ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk véghez. Nagyon motivált vagyok, és úgy érzem, már a kezdetektől fogva harcban lehetek a dobogóért.” – nyilatkozta Benjámin. 

Az újoncversenyzők és a friss technika ellenére Gender Tamás csapatvezető már az első versenyhétvégén magasra helyezte a lécet a fiúknak:

„Mindkét versenyzőnknek és a csapatunknak is ez lesz az első versenye a Formula-4-es versenyautókkal, ami egy teljesen új helyzetet teremt. Véleményem szerint mind a srácokat, mind az autókat sikerült megfelelően felkészíteni. Több pályán is teszteltünk, elvégeztük a munkát, így magabiztosan és bizakodóan érkeztünk a salzburgringi megmérettetésre. Szeretném, ha a hétvégén mindkét versenyzőm dobogós lenne a saját kategóriájában.” – zárta mondandóját a Gender Racing Team első embere.

A program a pénteki szabadedzésekkel indul, szombaton a kvalifikációval folytatódik, majd vasárnap két versennyel zárul. A hétvége eseményeiről természetesen lapunk is beszámol majd.

Shares
scroll to top