Close

Régi WAMP rendezvény látogató vagyok ….

A vírushelyzet enyhülése, a karantén szabályok csökkenése lehetővé tette, egy szezonnyitó rendezvény megtartását. A NEM ADOM FEL ALAPÍTVÁNY, a HELLO PIAC és a WAMP összefogásával 2020.06.21-én megrendezésre került a „Piacok Napja”, az Erzsébet téren.

A több hónapos kényszerszünet után, az érdeklődök újra találkozhattak a kiállítókkal, kedvenceikkel és az adomány gyűjtőkkel.
Az évek során személyesen tapasztalhattuk meg, hogy mennyivel jobb érzés úgy élni, hogy hálásak vagyunk az élet sokféle ajándékáért, és felfedezve gazdagságunkat, örömmel oszthatjuk meg mindezt azokkal, akiknek kevesebb adatott.
Nem vagyok annyira „zöld”, mint lehetnék és mint szeretnék, de azt gondolom, minden apró lépés fontos az úton. Azt gondolom, hogy mi – az egyén szintjén – apró döntéseinkkel tudunk tenni a környezetünk védelemért: ha elhagyjuk az egyszer használatos nejlont, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot, palackos víz helyett szűrőt használunk, hazai termelőktől és alkotóktól vásárolunk – én is ezeket teszem.
A Piacok Napja alkalmából egy olyan kezdeményezéssel találkoztam, ami – a környezetvédelem szempontjából, az „ökológiai lábnyom” csökkentése érdekében – felér egy „holdra szállás” alkalmával tett – első lépéssel.
Tudom, hogy ez a kis kezdeményezés nem oldja meg a világ nagy problémáját, az e-hulladék kezelésének ügyét, de többrendbelileg jó példa a magyar ember kreativitására, zsenialitására. Egy holt, környezetet terhelő anyagban meglátva a lehetőséget – környezetvédelmi és szociális ügyet is szolgálva – művészi szintre emelt értéket teremtett.

„A Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft Pécsi telephelye 2015-óta, 20 nehéz sorsú, megváltozott munkaképességű társunknak nyújt munka rehabilitációs segítséget. Munkatársaink különböző betanított bérmunkákon felül, 2017-óta készítenek – használt számítógépek, telefonok alaplapjaiból, paneleiből, elhasznált SIM kártyákból ékszereket. Cégek számára, saját logózott termékeket is kifejlesztettünk. Évről-évre új termékekkel bővítjük a kínálatot: medálok, gyűrűk, fülbevalók, mandzsetták, kitűzők, karkötők – 6 színben és sokféle formában és méretben megtalálhatóak nálunk. Egyedi ötleteket, kéréseket is szívesen megvalósítunk.
Az ékszer díszítésére szolgáló nyomtatott áramkört – munkatársaink – méretre, formára vágják, becsiszolják, felületét gyantával kezelik, hogy sima és fényes legyen. Minden termék egyedi, minden ékszer Máltai Jótékonysági Termék. A megrendelők, vásárlók ezeknek az egyedi – újrahasznosított anyagból készített – ékszereknek a megvásárlásával segítik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét, dolgozóink munkahelyének bővítését, megtartását.” – mondta el Révai Krisztina, rehabilitációs mentor, ékszerkészítő.

Kiknek ajánlhatók a „REkreáció”- termékek:

  • tulajdonképpen mindenkinek aki kedveli a modern dolgokat
  • célcsoport lehet például – az informatikával, digitalizációval, távközléstechnikával, telekommunikációs technikával foglalkozók köre
  • Cégek, vezetők, PR szakemberek – csapatépítő tréningek, jutalmazások alkalmával
  • a technika századának fiataljai – fiúk, lányok
  • környezet-, és természetvédők népes tábora is, akik meglátják az e-hulladék csökkentés lehetőséget az ügyben
    Aki olyan ajándékot keres ami egyedi és különleges, az feltétlenül nézze meg a használt számítógépek, telefonok alaplapjaiból készült termékeket!

Vajon nagyobb lesz-e az igény a fenntartható divatra, és tudatosabban fogunk-e vásárolni a mostani válság után?
Bízok benne, hogy IGEN.

Balog Béla

Shares
scroll to top