Close

„Muzsikál az erdő” – a Mátrában

Július 4. és 12. között klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal és sportprogramokkal is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozata.

A szervező Muzsikál az Erdő Alapítvány tájékoztatása szerint a programokat a Mátra erdőségeiben tarják, július 4-én Gyöngyöspatán, másnap Kékestetőn, majd a következő napokon Abasáron, Szurdokpüspökiben, Mátrakeresztesen, Taron, Gyöngyöstarjánban, Füleken és Eresztvényben. A programkínálatban klasszikus- és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, erdei sportrendezvények, helyi ételeket kínáló falusi vendéglátás, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási bemutató, valamint a helyi termékek, helyi értékek bemutatása is szerepel. A rendezvénysorozat fontos eleme a koncerteket követő kötetlen beszélgetés.
Gyöngyöspatán mások mellett Szalóki Ági és zenekara, az Egri Szimfonikus Zenekar és a Muzsikás Együttes, Kékestetőn a Talamba ütőegyüttes, a Duna Művészegyüttes, a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs, Abasáron az Alföld Quartett, Horgas Eszter fuvolaművész és a Dobroda Zenekar, Szurdokpüspökiben a Zenthe Ferenc Színház, valamint Pál István Szalonna és bandája lép fel.
Mátrakeresztesen a Palota Rézfúvós Quintett, Csík János és a Mezzo, a Zoord és a Fonó Zenekar, Taron a Monarchia Szimfonikus Zenekar és a Misztrál Együttes ad koncertet. Füleken Demeniv Mihály és Tálas Áron, a File Banda, a Foncsik Énekegyüttes, a Jánosík Gyermek Néptáncegyüttes és a Cimbaliband lép színpadra, az utolsó nap Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs mellett a Dűvő Zenekart is hallhatja a közönség.
A programok helyszínei:
Július 4. (szombat) – Gyöngyöspata – Nagyparlag, Nyitórendezvény
Július 5. (vasárnap) – Gyöngyös – Kékestető
Július 6. (hétfő) – Abasár (Szent Anna Kápolna erdei pihenőhely)
Július 7. (kedd) – Szurdokpüspöki (Pincesor, a Diós patak völgye)
Július 8. (szerda) – Pásztó – Mátrakeresztes
Július 9. (csütörtök) –Tar – Fenyvespuszta
Július 10. (péntek) – Gyöngyöstarján – Fajzatpuszta
Július 11. (szombat) – Fülek – Fil’akovo, Felvidék (Kastélypark)
Július 12. (vasárnap) – Salgótarján – Eresztvény, Zárórendezvény
(Novohrad – Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont)
A Muzsikál az erdő a határon túlra is ellátogat, júliusban a felvidéki Fülekre, a Gyula térségében szerveződő szeptemberi programmal pedig a Partiumba. A rendezvény célja az erdő, a zene, a művészetek erejével az embereket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.
Részletes információ a www.muzsikalazerdo.hu oldalon található.

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top