Close

Meghalt egy beteg, 4076-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt egy 101 éves krónikus beteg, és 7-tel, 4076-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu hétfő reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 563-ra emelkedett. 2485-en már meggyógyultak.
Az aktív fertőzöttek száma 1028. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.
A legfrissebb összesítés szerint 34 idősotthonban jelent meg a vírus, 915 gondozott lett fertőzött, közülük 561-en már meggyógyultak, 133-an elhunytak. A Pesti úti idősotthonban 52-re nőtt az elhunytak száma.
Az oldal adatai szerint 7707-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 235 377.
Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.
A parlament várhatóan kedden szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról. „A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz” – tették hozzá.
Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (300), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).

Forrás: MTI

Shares
scroll to top