Close

Indul a közönségszavazás az Év háza pályázatán

Két kategóriában, 53 épülettel versengenek idén az építésztervezők családi házai és kis társasházai, valamint középület kategóriában a Leier Hungária Kft. főtámogatásával és Noll Tamás elnökletével felálló neves zsűri asztalán, a járványhelyzet miatt monitorjaikon. Az eredmények a hagyományokhoz híven az őszi díjátadóig titokban maradnak, ott azonban kettővel több díj talál gazdára, mert idén először leteszteljük, mely házak tetszenek a legjobban a közönségnek.

Évről-évre kínál újdonságokat az Év háza pályázat. A 10 év nyerteseit bemutató album, a középület-kategória bevezetése, a tavalyi gálaest alkalmával átadott díjak mellett az idei év újdonsága a májusban megrendezésre kerülő közönségszavazás.

2020. május 21. és június 4. között az Év háza pályázat Facebook oldalán mutatják be a szervezők először az idei anyagot, amely a közönségszavazás hátteréül is szolgál. A közönségszavazás két részletben zajlik:

  • Május 21. 10.00 – május 28. 14:00-ig közönségszavazás családi ház, lakóépület kategóriában.
  • Május 28. 15.00 – június 4. 14.00-ig közönségszavazás középület kategóriában.

„Kifejezetten örülünk annak, hogy a Családi ház, lakóépület kategória töretlen népszerűsége mellett tavalyhoz képest négyszer annyi pályamű érkezett a harmadik alkalommal meghirdetett Középület kategóriában is.” – mondta Szoják Balázs, az Év háza pályázat kurátora. – „A díj elismertsége, a szakmai közéletben elfoglalt helye mára nem megkérdőjelezhető. Népszerűségének töretlen növekedése mellett idén először megnézzük, mi a közönség véleménye a pályaművekről.”
Ugyan a zsűri döntéséről idén is csak ősszel értesülhetünk – 2020. szeptember 25-én ismét a Symbol Budapest lesz az esemény helyszíne – a két kategóriában egy-egy pályamű már május folyamán elnyerheti a szavazók tetszését, és ezzel az idei két közönségdíj egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor semmi akadálya, hogy egy-egy szavazó akár több épületet is támogasson véleményével.
A közönség szimpátiája pénzdíjjal is jár, amelyet az Év háza Közönségszavazás 2020. támogatója az Internorm Ablak ajánlott fel.
Év háza közönségszavazás tehát a facebookon: 2020. május 21. 10.00 és június 4. 14.00 között!

További információ: www.evhaza.hu
Az Év háza pályázat Facebook oldala: https://www.facebook.com/evhazapalyazat/

Shares
scroll to top