Close

Új-Zéland – turizmust érintő lépések

Jelentős változásokat jelentett be az Air New Zealand, részben a koronavírus-járvány következményeként. Megszűnik az Auckland-Buenos Aires közvetlen járat, a New York-i pedig jövő év végéig szünetel.
Végleg megszűnik a társaság egyik legrégebben üzemelő járata London és Los Angeles között. A nemzetközi járatok közel 95 százaléka szünetel legalább június 30-ig. A légitársaság drasztikus létszámleépítést hajt végre a COVID-19 járvány következményeként.
Miután a kijárási korlátozásokat a 3-as szintre csökkentették, az Air New Zealand heti több alkalommal megkezdte járatainak üzemeltetését két belföldi útvonalon, Auckland és Napier, valamint Auckland és Tauranga között. Növelték a Christchurch és Dunedin közötti járatok számát.
Az idegenforgalmi szakemberek a nemzetközi turizmus visszatérését a karácsonyi szezonra prognosztizálják. Az ágazatot képviselő Tourism Export Council felhívta a kormány figyelmét a turizmus fontosságára. A nemzetközi idegenforgalom leállása miatt nagyobb hangsúlyt helyeznek a belföldi turizmusra – tájékoztatott Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top